„Burduja va avea un cuvânt greu de spus în politică”. Liberalii decid candidatul coaliției la Sectorul 1

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Liderii liberali se reunesc marți, începând cu ora 16:00, într-o nouă ședință a Biroului Politic, pentru a tranșa disputele din teritoriu și pentru a stabili candidatul liberal al coaliției, la Primăria Sectorului 1. Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, vicepreședintele PNL Virgil Guran a susținut că la Primăria Sectorului 1 se va decide marți între o candidatură a lui Sebastian Burduja sau o candidatură a președintelui PNL Secto1, George Tuță.

„Este o propunere în persoana lui Sebastian Burduja la Primăria Sectorului 1, însă există și o anumită soluție cu George Tuță. Deci deocamdată nu s-a stabilit foarte clar, dar poate să fie și Sebastian Burduja, este un candidat foarte bun.

Sebastian Burduja nu a sperat neapărat să candideze la Primăria Capitalei. Sebastian Burduja a fost o propunere din partea noastră, dar nu putem să spunem că a venit el să ceară acest lucru. Sebastian Burduja este un tânăr de mare perspectivă, după părerea mea, un ministru bun, care încearcă să-și facă treaba și care în viitor va avea un cuvânt greu de spus în politică, dar a fost sondat, s-a văzut care este soluția cea mai bună. Deci nu putem spune că a venit el să spună că vrea neapărat să candideze la Capitală”, a declarat vicepreședintele PNL Virgil Guran .

 

 

Coaliția a decis luni să aibă candidaturi comune PSD-PNL la câteva municipii reşedinţă de judeţ, astfel că PNL va avea candidatul la Primăria Braşov, iar PSD la primăria Bacău. În organizaţia Timiş, PSD va da candidatul la Consiliul Judeţean, iar PNL, la Primăria Timişoara. Discuţia urmează să continue în coaliţie şi în cazul altor judeţe, precum Satu Mare şi Mureş.

Delegaţia din Timiş a votat în unanimitate împotriva alianţei electorale cu PSD la Consiliul Naţional Extraordinar al PNL, convocat duminică seara. Toţi cei 21 de delegaţi ai judeţului Timiş au votat împotriva acestei alianţe pe care liberalii timişeni o consideră nefirească, anunţă filiala într-un comunicat transmis luni dimineaţă.

Şi ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu a declarat joi că în opinia sa este foarte sănătos să rămână la nivelul de europarlamentare, iar la locale fiecare are primarii lui, aleşii lui, mesajele lui. Gorghiu a mai spus că, indiferent de numele femeilor, procentul de 30% trebuie să fie pe orice listă de alegeri, nu doar pentru europarlamentare.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, declara vineri, la Timişoara, că în şedinţa coaliţiei de luni se va decide dacă la alegerile locale din municipiile reşedinţă de judeţ Timişoara, Braşov şi Bacău se va merge în alianţă cu PSD. ”Pe noi ne interesează, la nivelul coaliţiei, să recâştigăm primăriile municipiilor unde nu avem primari”, precizat Ciucă.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL