Burduja vrea să candideze la Sectorul 1. Sau la Primăria Capitalei

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, președinte al PNL Sector 1, vrea să candideze la alegerile locale din 2024, pentru fotoliul de primar al Sectorului 1 sau chiar de primar al Bucureștiului. Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, Sebastian Burduja a susținut că „asta trebuie să faci ca om politic, să te validezi printr-o competiție electorală directă”.

„Mi-am manifestat această disponibilitate și cred că e datoria dintâi a unui om politic să-și asume o candidatură și un vot direct pe care cetățenii să îl dea. Nu sunt la prima abatere. Am candidat ca independent, deci pe persoană fizică, la alegerile din 2016 la Neamț, când am creat acea mișcare nouă despre care vorbeam la începutul emisiunii. Nu mă tem de o confruntare politică și cu atât mai puțin nu mă tem să dau ochi în ochi cu cetățenii și a le cere votul și încrederea. Asta trebuie să faci ca om politic, să te validezi printr-o competiție electorală directă.

Vreau să candidez la Primăria Sectorului 1. Îmi asum, ca președinte de filială, această candidatură și cred că toți colegii mei care sunt președinți de filiale ar trebui să meargă la alegerile locale și să candideze. Așa era pe vremuri o regulă: dacă nu poți să te validezi într-o competiție directă, n-ai ce căuta pe o listă de parlamentare. Și eu sunt ales ca deputat de București pe o listă de partid, dar până la urmă, testul unui om politic este într-o competiție directă”, a declarat liberalul Sebastian Burduja, în emisiunea Puterea Știrilor.

„Sunt dispus să mă duc acolo unde partidul mi-o cere”

„Că vorbim de Sectorul 1 sau că vorbim de București, sau o altă provocare electorală. Eu sunt disciplinat, m-am dus și la Ministerul Cercetării, m-am dus și la Ministerul Energiei, acolo unde primești încrederea colegilor de partid, ești obligat să te duci să te lupți pentru a câștiga și încrederea cetățenilor”, a continuat acesta.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 7 ani în presa online. A debutat ca jurnalist în redacția PS News, iar după 2 ani a devenit redactor-șef al site-ului. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: