Skip to content
Economie

Bursa de la București, promovată la statutul de piață emergentă secundară. Dan Suciu (BNR): Noul statut poate duce la dezvoltarea și la diversificarea pieței financiare din România

youtube.com

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a precizat pentru PSNews.ro că promovarea Bursei de Valori București la statutul de piață emergentă secundară poate duce la diversificarea și dezvoltarea pieței financiare din România.

Este un rezultat excelent promovarea Bursei de Valori București la statutul de piață emergentă. Noul statut poate duce la dezvoltarea și la diversificarea pieței financiare din România, deci prin urmare la consolidarea economiei de piață prin apariția unor noi surse de finanțare pentru companiile românești”, a precizat Dan Suciu.

Bursa de la Bucureşti a fost promovată de agenţia FTSE Russell la statutul de piaţă emergentă secundară printr-o decizie istorică ce va intra în vigoare din septembrie 2020, potrivit unui anunţ oficial făcut joi seară, informează Ziarul Financiar. Este o veste uriașă pentru piața de capital, cea mai bună veste pentru economia României din ultimii 30 de ani, consideră publicația economică.

FTSE Russell se bucură să anunţe că România va fi promovată la statutul de Piaţă Secundară Emergentă, decizie ce va intra în vigoare odată cu revizuirea semi-anuală din septembrie 2020”, anunţă agenţia FTSE Russell.

Anterior, Bursa de la București avea statut de „piață de frontieră”, iar din 2020 va fi considerată ca „piață emergentă”.

Reprezentanţii bursei afirmă că este un moment istoric pentru România, a cărei bursă a fost închisă în timpul regimului comunist şi redeschisă aproape jumătate de secol mai târziu. Când a început din nou să funcţioneze, în noiembrie 1995, pe bursă erau listate 6 companii. Acum, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sunt listate 84 de companii doar pe piaţa principală şi, împreună, au o capitalizare de 36 de miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *