Skip to content
Economie

Bursa de pe Wall Street a închis miercuri cu cel mai mare declin zilnic din ultimele trei luni

facebook

Bursa de pe Wall Street a închis miercuri cu cel mai mare declin zilnic din ultimele trei luni, pierderile fiind amplificate de comunicatul Rezervei Federale referitor la menţinerea dobânzilor şi continuarea achiziţiei de obligaţiuni pentru susţinerea redresării economice, de scăderea titlurilor Boeing şi de lichidarea plasamentelor pe termen lung de către fondurile de hedging, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 2,16%, S&P 500 cu 2,65%, iar Nasdaq Composite cu 2,66%, informează news.ro.

Acţiunile retailerului de jocuri video GameStop şi cele ale operatorului de cinematografe AMC Entertainment s-au dublat miercuri, continuând cursa speculativă din ultima săptămână, investitorii amatori pariind pe aceste titluri. În consecinţă, investitorii short (care pariază pe scăderea acţiunilor n.r.), cum ar fi fondurile Citron şi Melvin, au fost nevoiţi să vândă plasamente pe termen lung în acţiuni pentru a-şi acoperi pierderile provocate de investiţiile în acţiuni GameStop.

Titlurile Boeing au scăzut, influenţând indicele Dow în sens negativ, după ce producătorul de avioane a bugetat costuri de 6,5 miliarde de dolari legat de noul avion 777X, din cauza pandemiei de Covid-19 şi urmările crizei din ultimii doi ani legată de 737 MAX.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *