Skip to content
Educație

Bursă la Harvard pentru un elev din Constanța. El va învăța Științele Pământului, materie care nu se predă în școlile din România

Facebook/Harvard University

Un elev din Constanța a primit o bursă la cea mai bună universitate din lume. Adolescentul va merge la Harvard, în Statele Unite, unde va continua să învețe Științele Pământului, o materie care nu se predă în școlile din România.

Darius Gabriel Mardaru este elev al Colegiului Mircea cel Bătrân din Constanța. Anul acesta, după Bacalaureat, va pleca în Statele Unite, acolo unde îl aşteaptă o nouă etapă din viaţa sa.

Darius Mardaru, viitor student la Harvard: „Am continuat cu Științele Pământului care, deși nu se află în programă, există o olimpiadă pentru această materie. Pentru faza internaţională a trebuit să studiez cu adevărat ştiinţele pământului pentru că se cer noţiuni de geologie, meteorologie, astronomie, paleontologie, oceanografie, hidrologie„.

A studiat singur, în limba engleză, şi a câştigat mai multe medalii internaționale la disciplina pe care niciun profesor nu o predă în România, scie digi24.ro.

Darius a fost admis la Harvard, cea mai bună universitate din lume conform clasamentelor de specialitate ale anului trecut. El va primi o bursă integrală. Un an de școlarizare costă 85.000 de dolari, suma fiind suportată în întregime de universitate.

Darius Mardaru: „Mi se pare extraordinar. Nefăcând cercetare până acum este ceva unic„.

„Mi se pare o realizare imensă, este ceva ce şi-ar dori toată lumea să realizeze în viaţă„, afirmă o colegă de-ale lui.

Darius își dorește să se specializeze în știinţele pământului și știinţe planetare, dar este interesat și de neuroștiinţe, biochimie și biologia moleculară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *