Skip to content
Politică

Bursa zvonurilor: fost președinte al PNL, în negocieri cu ALDE? EXCLUSIV SURSE

observatordearges.ro

PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează cea mai recentă informație care circulă la bursa zvonurilor din politica internă: aceea potrivit căreia un fost președinte al Partidului Național Liberal (PNL) s-ar afla în negocieri pentru trecerea la Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).

Este vorba despre senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu. Informația ne-a parvenit vineri, dar am ales să nu o publicăm înainte de a avea punctul de vedere al fostei șefe a liberalilor.

Decizia de a o contacta pe Gorghiu înainte de publicarea articolului a fost luată deoarece ne-am dat seama de importanța lansării în piață a unui astfel de zvon, cu efect năucitor asupra activului de partid și asupra dinamicii PNL, un fost președinte care pleacă la altă formațiune fiind o lovitură foarte grea pentru liberali. Și atunci am ales să aflăm – ca totdeauna – cât este zvonistică, manipulare și adevăr în această informație venită pe surse.

Menționăm că informația vine în contextul în care PNL a suferit în ultimele săptămâni câteva pierderi (senatorii Ion „Iani” Popa, Daniel Zamfir și aparent și Marius Nicoară, precum și deputatul Daniel Olteanu), la care s-a adăugat demisia deputatului Florin Roman din funcția de vicepreședinte național.

Ei bine, în aceste condiții, surse politice au declarat vineri pentru PSnews.ro că mai nou însăși Alina Gorghiu (fost președinte al PNL) s-ar afla în negocieri pentru trecerea la ALDE, aparent ea dorind pentru această mutare un fotoliu de vicepreședinte și un loc pe lista de candidați în alegerile europarlamentare din 2019.

Totuși, contactată duminică de PSnews.ro, Alina Gorghiu a negat.

„Vali, am auzit multe aberatii la viața mea. Asta e una din top 5 ? La ALDE ma duc doar in locul domnului Tariceanu, ca sa pot face fuziunea cu PNL și restul de pe dreapta ???”, a scris Gorghiu într-o convorbire pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *