Skip to content
Politică

Bursa zvonurilor în PNL. Cine ar putea prelua portofoliul de la Finanțe și ce schimbări ar putea avea loc la șefia Senatului

Inquam Photos/Octav Ganea

În ultimele zile au apărut în spațiul public mai multe nume pentru Ministerul Finanțelor, după ce ex-ministrul Alexandru Nazare a fost demis de premierul Florin Cîțu, iar interimatul a fost asigurat de acesta. Astfel, surse politice au dezvăluit pentru PS News că în PNL se caută în această perioadă mai multe variante, însă Florin Cîțu ia în calcul amânarea luării unei decizii până după Congresul din 25 septembrie. Ultima informație vehiculată în interiorul PNL este aceea ca USRPLUS să preia Ministerul de Finanțe prin Anca Dragu, actuala șefă a Senatului, iar în locul acesteia să fie instalată Alina Gorghiu (PNL).

Anca Dragu a mai fost ministru de Finanțe în 2015-2017 în guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș. Alina Gorghiu a fost susținută de PNL în 2020 pentru funcția de șef al Senatului.

Amintim că PS News a scris luni despre faptul că președintele Klaus Iohannis ar fi refuzat o eventuală numire a Dan Vîlceanu, unul dintre oamenii premierului de încredere, în fruntea Ministerului Finanțelor. Motivul invocat de șeful statului, potrivit surselor, a fost acela că mutarea ar provoca noi tensiuni în partid și ar da naștere acuzațiilor că premierul își numește doar apropiații în funcție, fără să țină cont de voința filialelor.

Aceleași surse susțin că președintele PNL Ludovic Orban i-a propus pe Bogdan Huțucă și pe Lucian Heiuș la Finanțe, însă ambele nume au fost respinse, cel puțin pentru moment, de premierul Florin Cîțu.

DETALII AICI: Ministerul Finanțelor rămâne sub controlul lui Cîțu. Președintele Iohannis a refuzat numele înaintat de premier

Amintim că șeful Executivului l-a demis luna trecută pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, pe motiv că ar avea proiecte întârziate și că nu ar fi luptat eficient împotriva evaziunii fiscale, iar atribuțiile au fost preluate chiar de Florin Cîțu.

1 comentariu la “Bursa zvonurilor în PNL. Cine ar putea prelua portofoliul de la Finanțe și ce schimbări ar putea avea loc la șefia Senatului

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *