Burse elevi 2024. Clarificări de la Ministerul Educaţiei, cine primeşte 3.000 de lei

Inquam Photos / Octav Ganea
Sura foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Până pe 20 octombrie ISJ-urile din țară vor trimite la minister lista cu elevii beneficiari, iar pe 15 noiembrie se vor face plățile. Anul acesta școlar se vor acorda patru tipuri de burse: burse de excelență olimpică (între 700 și 350 lei), burse de merit (450 lei), burse sociale (300 lei) și burse tehnologice (300 lei).

Anul școlar 2023-2024 a venit cu o nouă Lege a Educației, iar printre cele mai mari noutăți se numără și criteriile și cuantumul burselor școlare. Încă din vară se discută despre acest subiect, dar abia la final de septembrie Ministerul Educației a oferit toate lămuririle cu privire la modul în care vor fi acordate. Banii vor ajunge la elevi însă abia în noiembrie, până pe 20 octombrie ISJ-urile din țară urmând să trimită la minister lista cu elevii beneficiari.

 

Clarificari de la Ministerul Educatiei pe tema burselor pentru elevi:

”Am adunat la un loc răspunsurile la cele mai frecvente întrebări primite din şcoli, în ultimele zile, pe tema acordării burselor şcolare. Răspunsurile la aceste întrebări, precum şi alte informaţii transmise după publicarea Metodologiei de acordare a burselor şcolare sunt disponibile în secţiunea special creată în acest sens pe site-ul Ministerului Educaţiei”, a transmis, miercuri, Ministerul Educaţiei, pe pagina de Facebook.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL