Burse școlare 2024-2025. Ligia Deca anunță prag de medie de 9.50 pentru bursa de merit și o bursă de reziliență

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță prag de medie de 9.50 pentru bursa de merit, care va fi condiționată și de numărul de absențe, nu doar de nota la purtare și bursă de reziliență acordată în funcție de medie, absențe și nota la purtare, pentru anul școlar 2024-2025, într-un interviu pentru stirileprotv.ro. Acestea vor înlocui bursele de merit existente, bursele „Ligia Deca”, pentru medii de 2, 3 și 4, premieră istorică pentru educația din România, despre care a scris Edupedu.ro

Ambele tipuri de burse vor fi acordate pentru primii 30% dintre elevii unei clase. „O să facem aceste modificări și ele vor fi evident valabile în anul școlar următor. O să le punem în dezbatere publică, pentru că înainte de a face orice modificare, vrem să ne asigurăm că toți cei care trebuie să aibă un cuvânt de spus, profesorii, elevii, experții reușesc să aibă acest cuvânt”, a adăugat Ligia Deca.

Intervenția ministrului Educației, Ligia Deca, despre bursele din anul școlar 2024-2025

„Ceea ce ne spun și testele PISA este că trebuie să avem o distribuție mai echitabilă a stimulentelor de tip bursă. Acest lucru înseamnă că nu pot fi licee unde toți copiii au bursă, pentru că toți copiii aveau peste media de bursă sau participau la concursuri și olimpiade și alte licee în care nimeni nu ia bursă. Atunci am gândit un sistem în care să-i premiem pe cei care depun un efort să fie cei mai buni din clasă, din fiecare clasă, în fiecare școală, cu rezultatele aferente.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: