Bușoi a găzduit, la Bruxelles, dezbaterea privind impactul politicilor de sănătate ale UE asupra României

ITRE Committee - Public Hearing on the Net Zero Industry Act

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a găzduit, la Bruxelles, în Parlamentul European, dezbaterea privind impactul politicilor de sănătate ale UE asupra României și țărilor Central și Est Europene.

La dezbatere a participat și ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, dar și comisarul Rainer Becker, director general adjunct DG SANTE și europarlamentarii responsabili cu dosare legislative extrem de importante, printre care: Adam Jarubas, președintele Comisiei SANT.

„Am fost onorat să găzduiesc, la Bruxelles, în Parlamentul European, la inițiativa Gândul, dezbaterea privind impactul politicilor de sănătate ale UE asupra României și țărilor Central și Est Europene și să discutăm despre construirea unei Uniuni a Sănătății.

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a prezentat prioritățile României în materie de politici de sănătate și poziționarea țării noastre față de unele inițiative europene, iar secretarul de stat, Alexandru Rogobete, a vorbit despre proiectele de investiții în Sănătate cu fonduri europene.
La dezbateri au participat comisarul Rainer Becker, director general adjunct DG SANTE și europarlamentarii responsabili cu dosare legislative extrem de importante, printre care: Adam Jarubas, președintele Comisiei SANT, Pernille Weiss, raportorul ENVI pentru Directivei privind produsele farmaceutice, Henna Virkkunen, raportorul ITRE pentru legislația farmaceutică, Tomoslav Sokol, raportorul pentru spațiul european de date în Sănătate.

A fost o dezbatere extrem de interesantă, cu propuneri concrete de creștere a implicării României și țărilor din regiune pentru reducerea inegalităților la servicii medicale și tratament”, susține Cristian Bușoi.

epp group

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: