Skip to content
Politică

Bușoi acuză Primăria Capitalei de situația RADET: Administrația PSD-Firea trebuie să plătească pentru prostiile pe care le-a făcut

inquam photos

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi acuză Primăria Capitalei de insolvența în care se află RADET și consideră că administrația PSD-Firea trebuie să răspundă pentru această situație care duce la falimentul companiei.

”Nu mi-am asumat niciodată și nu caut să-mi asum rolul de portavoce a Opoziției din București. Cred însă că este nevoie de un mesaj din partea PNL către partidele de opoziție, de a susține o soluție pentru sistemul de termoficare din Capitală.

" "

Administrația PSD-Firea trebuie să plătească și va plăti pentru prostiile pe care le-a făcut și în legătură cu termoficarea și companiile ilegale însă, acum, Opoziția este divizată fără sens. Trebuie înțeles un lucru clar: administrația PSD-Firea este vinovată până peste cap de falimentul așteptat al RADET, de insolvența care a creat numai probleme, de politizarea managementului, de înființarea unor companii declarate ilegale de către Instanță”  a afirmat eurodeputatul într-un comunicat de presă.

De altfel, Cristian Bușoi a precizat că primăria trebuia să se ocupe mai de  mult de înfiinţarea unor firme care să preia atribuţiile regiei autonome, dar şi angajaţii acesteia.

”Ar fi fost nevoie, mai mult ca niciodată, ca Opoziția să facă corp comun pe proiectul înființării RADET2 sau Termoenergetica, firmă nouă, cu management depolitizat, care să atragă fondurile UE disponibile pentru modernizarea RADET. Faptul că astăzi, după trei ani, în care a acționat prost, administrația PSD-Firea preia ideea PNL și face ceea ce trebuia să facă de mult, anume înființarea Termoenergetica, este o confirmare, foarte târzie, că ceea ce PNL a susținut era corect”, a explicat Bușoi.

Totodată, liberalul este de părere că  proiectul Termoenergetica este o soluție oferită de PNL, care putea fi susținută și de USR.

”Ca președinte al PNL București și ca liberal care a schițat proiectul Termoenergetica și l-a susținut încă din precampania din 2016, consider că este o soluție concretă pe care PNL, chiar și în Opoziție, o dă Capitalei. Este un proiect pentru care, sunt convins, că și USR putea lesne să aibă o opinie obiectivă, deoarece este necesar și urgent. Este un proiect pe care Opoziția îl putea susține și asuma împreună, ca soluție dată bucureștenilor pentru o problemă majoră. Cu toate acestea, PNL înțelege să fie parte a soluției pentru termoficarea din București”, a conchis Bușoi.

Reamintim că sute de mii de bucureşteni au suferit în această iarnă din cauza avariilor repetate de la RADET. Cu o datorie de 800 de milioane de euro, cu reţeaua veche de 50 de ani şi pierderi uriaşe, RADET este în insolvenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *