Skip to content
Politică

Bușoi: Administrația PSD din București, la fel de habarnistă și populistă ca guvernarea PSD-Dragnea-Dăncilă

Europarlamentarul Cristian Bușoi – vicepreședinte al Partidului Național Liberal – vineri, într-un comunicat de presă remis redacției de știri PSnews.ro, lansează o serie de acuzații dure la adresa administrației bucureștene, la conducerea căreia se află primarul Gabriela Firea, și nu numai.

Concret: liberalul Bușoi susține că ”Firea vine cu un pseudo program de asfaltări, care nu conține proiecte clare și termene precise, ci doar vorbe despre cum trebuie să fie bine, ca să nu fie rău, adică aceleași vorbe goale pe care le auzim de doi ani”.

Redăm comunicatul integral al liberalului:

”Înainte de toate, pentru a răspunde la acuzațiile și manipulările pe care dna Firea le aruncă pe Facebook legate de faptul că PNL nu a susținut asfaltarea străzilor: Doamna Firea minte de două ori: o dată pentru că PNL a votat mereu proiectele de infrastructură, a doua oară pentru că doamna primar a propus un pseudo-program de asfaltări, care nu conține proiecte clare și termene precise, ci doar vorbe despre cum trebuie să fie bine și frumos în Capitală, adică aceleași vorbe pe care doamna Firea le spune de doi ani.

Ordinea de zi a ședinței de ieri a CGMB, ca şi rectificarea bugetară, confirmă modul de acţiune al PSD în administrație, indiferent de nivelul local sau central: orientarea banilor bugetului de la investiții, spre pomeni şi subvenții, administraţia PSD din București dovedind că este egal habarnistă şi populistă cu guvernarea PSD-Dragnea-Dăncilă, la nivel național.

Proiectele sociale propuse de administrația PSD-Firea pe ordinea de zi a CGMB au unicul scop de a direcționa constant sume din bugetul Bucureștiului către electoratul PSD. Acțiuni populiste mascate în proiecte cu titluri prețioase, dedicate unor false cauze și care servesc, de fapt, aceluiași electorat captiv.

Cel mai bun exemplu: Doamna Firea “strigă” pe Facebook că PNL nu susține tinerii pentru că a respins proiectul privind ajutorul financiar pentru prevenirea abandonului școlar, dar proiectul este aproape inutil, având condiții de accesibilitate intenționat largi, care să permită primăriei să arunce cu banii. În București, abandonul este sub 2%, iar condițiile de eligibilitate ale proiectului fac să fie eligibili jumătate dintre bucureștenii care au copii de vârstă școlară. Alt exemplu: înființarea rețelei metropolitane „Asistență pentru seniori-respect pentru vârsta a treia”, genul de inițiativă pe care PSD-ul o reia periodic pentru a masca alocări, fără motiv, către votanții săi.

Și pentru că bugetul Bucureștiului este la dispoziția echipei PSD-Firea, după un lung şir de pomeni: pensionari în vacanță, stimulente pentru tinerii căsătoriți, sume pentru cuplurile care aniversează ani de căsătorie, elevi și profesori în tabere gratuite, administrația PSD-Firea taie, dintr-un foc, investiţiile în două direcţii prioritare: transportul public şi alimentarea cu energia termică. În schimb, doamna Firea vine cu un pseudo program de asfaltări, care nu conține proiecte clare și termene precise, ci doar vorbe despre cum trebuie să fie bine, ca să nu fie rău, adică aceleași vorbe goale pe care le auzim de doi ani.

Administrația PSD a tăiat banii de la investiții, în condițiile în care și investiţia în transportul public şi în refacerea reţelei de distribuţie a energiei termice sunt priorităţi ale administrației PSD Firea, investiţia la RATB şi dezvoltarea transportului public fiind direcţiile principale de acţiune asumate de doamna Firea pentru fluidizarea traficului; iar alimentarea cu energie termică devenind prioritate 0, după decizia administraţiei Firea de a băga RADET în insolvenţă.

Rectificarea bugetară, pentru a mai amâna puţin falimentul RADET, a tăiat 40 milioane lei de la investiții, pentru a fi alocați la subvenții, în condiţiile în care RADET , în insolvenţă fiind, a acumulat deja 50 mil euro, datorii, doar în ultimile 4 luni. La RATB se reduc 43,7 de milioane de lei de la investiții, pe care primăria îi direcționează tot spre subvenții”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *