Skip to content
București Politică

Bușoi arată cu degetul către Primarul General: Trei ani i-au trebuit ca să ajungă la soluția PNL pentru RADET

PSNews.ro

Europarlamentarul liberal Cristian Bușoi a dat azi publicității un comunicat de presă în care arată că ”trei ani i-a luat doamnei Firea să ajungă la soluția PNL pentru RADET: O companie nouă, înființată legal și cu management corporatist”.

După aproape trei ani de timp pierdut și bani irosiți, primarul Firea a ajuns la soluția PNL: înființarea unei noi companii, care să gestioneze sistemul de termoficare din București.

Trebuie subliniat însă un lucru. S-a ajuns aici și pentru că PNL a avut atitudinea firească și corectă. După ce Compania Municipală

Energetica a fost declarată ilegală de către Curtea de Apel, PNL a respins propunerea administrației PSD-Firea de a încălca hotărârea Instanței și a de a vota, din nou, pentru Compania Municipală Energetica”, mai spune vicepreședintele PNL.

În continuare, Cristian Bușoi susține că ”PNL nu duce războaie pentru paternitatea ideilor bune. Considerăm că atât timp cât susținem o soluție bună, aceasta este bine să fie transpusă în practică, iar PNL așteaptă să fie aplicată corect. O nouă companie trebuie să aibă management profesionist, conform Ordonanței 109/2011, privind guvernanța corporatistă. PNL va urmări îndeplinirea acestei condiții, pentru că știm că administrația Firea este expertă în a face lucrurile pe jumătate.

Această companie nouă, un RADET2 (Termoenergetica, după cum a susținut PNL), poate atrage fonduri europene pentru investiția în modernizarea rețelei și este singura soluție viabilă pentru buna funcționare a sistemului de termoficare din Capitală.

Este ceea ce PNL a spus și în preajma alegerilor din 2016 și ceea ce tot PNL a susținut, consecvent, în toți acești ani în care administrația PSD-Firea a luat decizie greșită, după decizie greșită: a băgat RADET în insolvență, a blocat posibilitatea investițiilor pe fonduri europene, a înființat Compania Energetica, anulată de Curtea de Apel.

Bucureștenii au putut vedea concret, în această iarnă, când au înghețat în case, deși plătiseră pentru căldură și apa caldă, ce înseamnă decizii administrative greșite. Este nevoie de regândirea modului în care administrația acționează în privința sistemului de termoficare. Iar PNL a venit cu cea mai potrivită soluție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *