Skip to content
" "
Politică

Bușoi, atac DUR la PSD: Iohannis a oprit o acțiune pe furiș a guvernului!

secundatv.ro
" "

Prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi apreciază că președintele Klaus Iohannis, prin participarea sa la ședința de Guvern, „a oprit o acțiune pe furiș a guvernului, legată de amnistie și grațiere, indicată de liderul maxim al PSD”.

CITIȚI ȘI: Lovitură de teatru: DRAGNEA, GRAȚIAT DE ORDONANȚĂ! / EXCLUSIV

" "

Bușoi precizează că PSD are impresia că guvernul este al său, nu al României, trăgând un important semnal de alarmă în privința acțiunilor social-democraților de a extinde  „controlul politic asupra a tot ceea ce mișcă în stat”

„Ideea unei ordonanțe de urgență pentru grațiere și pentru amnistie este o acțiune politică pe furiș care reflectă doar faptul că PSD consideră că guvernul este al PSD, nu guvernul României. Este genul de mentalitate care până la urmă nu este mirare, având în vedere obiceiurile PSD în ceea ce privește extinderea controlului politic asupra a tot ceea ce mișcă în stat, atunci când pune mâna pe putere”, a scris, Bușoi, pe Facebook.

Mai mult, liderul PNL atrage atenția că „Guvernul este al României, nu al PSD” și este necesar ca toate acțiunile sale să fie analizate și judecate într-un cadru constituțional.

„Guvernul este la României, nu al PSD, iar acțiunile guvernului pot să fie și chiar este bine să fie analizate și judecate în funcție de cadrul constituțional. Prezența președintelui Iohannis la guvern a fost deci un factor de temperare a unei acțiuni guvernamentale dacă nu incorecte, atunci cel puțin grăbite și lipsite de temeinicie.

Orice demers legat de grațiere sau modificarea Codurilor Penale trebuie să aibă în vedere respectarea cadrului european și să reflecte angajamentele asumate ca stat membru, trebuie pus în dezbatere publică și dat spre consultare cu sistemul judiciar, cu CSM. Acesta este parcursul firesc, corect, nu o acțiune politică pe ascuns a guvernului, la indicația liderului maxim din PSD”, a mai scris liberalul, pe Facebook.

ppe

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *