Skip to content
Politică

Bușoi demască intențiile lui Firea: “Schimbarea la față a taximetriștilor”, o diversiune comică

antena3.ro

Președintele Partidului Național-Liberal (PNL) filiala București, Cristian Bușoi, e explicat, într-un comunicat remis redacției de știri PSnews.ro, intențiile primarului general al Municipiului București, Gabriela Firea, în contextul promisiunii edilului de desfințare a aplicațiilor de tip carsharing, precum UBER, dar și de civilizare a serviciilor de taximetrie.

Astfel, europarlamentarul consideră că modificările propuse de Gabriela Firea sunt ”o diversiune comică” și chiar că edilul ”încearcă să amețească bucureștenii”, pentru a distrage atenția de la taximetriștii cu licență de Ilfov ce oferă servicii de transport chiar în București, deși au fost făcute mai multe plângeri în acest sens, atât de cetățeni cât și de alte companii de taxi.

Mai mult decât atât, liberalul spune că încercarea de interzicere a aplicațiilor de carsharing este nefondată, având ca scop nu schimbarea palpabilă a serviciilor de transport, ci doar mascarea acestora sub o față nouă.

Redăm mai jos comunicatul remis de Cristian Bușoi:

”Modificările propuse de primarul Firea privind transportul de taxi, legate de faptul că șoferii de taxi vor fi obligați, prin voința primarului, să aibă ținuta parfumată, vocea suavă și zâmbetul perfect, reprezintă o diversiune comică.

Cu această diversiune Primarul General încearcă să amețească bucureștenii nemulțumiți de calitatea serviciilor de taxi și să distragă atenția de la  firmele licențiate în Ilfov care fac taxi sub nasul primarului Firea, în București, în ciuda plângerilor de la taximetriști și cetățeni.

 

Dispecerizarea aplicațiilor de carsharing este ilogică, atacabilă și va fi demontată din punct de vedere juridic. Dna Firea caută să desființeze aplicația de tip UBER ca să dea bine la taximetriști, dar nu știe concret cum s-ar putea face asta, așa că amețește totul cu ideea “dispeceratului”. Ce dispecerat trebuie pentru o aplicație pe telefonul personal, asta numai dna primar poate lămuri.

Realitatea este că pe fondul calității scăzute a serviciului de taxi, aplicațiile de carsharing au câștigat și vor câștiga, firesc, teren, iar asta nu poate opri nimeni.  Se pot căuta doar soluții de bun simț pentru reglementarea transparentă pe piață.  

 

Reglementările CGMB nu schimbă nimic în calitatea transportului din București, ci ajută la perpetuarea acelorași probleme de acum, acoperind totul cu diversiunea “schimbării la față a taximetriștilor” sub amenințarea unor sancțiuni ipotetice, greu de urmărit, în realitate, și care nu se știe cum și când vor intra în vigoare.

Indiferent de reglementarea aplicațiilor carsharing, cu referire chiar la hotărârea CJUE, acestea sunt utile și contribuie la modernizarea transportului urban. Iar asta nu este o presupunere politică, ci este realitatea opiniei consumatorilor, sutele de mii de cetățeni care folosesc aceste aplicații și care le recunosc utilitatea.”

1 comentariu la “Bușoi demască intențiile lui Firea: “Schimbarea la față a taximetriștilor”, o diversiune comică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *