Skip to content
Politică

Bușoi desființează inițiativa lui Toader: Nu există decât motive politice pentru revocarea lui Lazăr!

" "

Vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Cristian Bușoi, a vorbit în exclusivitate pentru PSnews.ro, despre demararea procedurii de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr de către ministrul Justiției Tudorel Toader.

Concret, europarlamentarul Cristian Bușoi, întrebat cum crede că va proceda Klaus Iohannis în această situație a declarat că nu vrea să speculeze pe seama acțiunilor președintelui, dar nu există motive solide pentru ca Augustin Lazăr să fie revocat din funcție. Mai mult, liberalul a atras atenția că revocarea procurorului general este „un act strict politic care reprezintă o altă piesă din puzzle-ul general prin care pe de-o parte PSD-ul încearcă să descurajeze sistemul judiciar din a-și face treaba și pe de altă parte încearcă să construiască în paralel pentru viitorul apropiat un control asupra Parchetului General, asupra DNA, asupra acelor instituții din statul român care până acum nu au răspuns la comenzile politice în general și la comenzile PSD în special, pentru că pe ei asta îi deranjează”.

" "
" "

„Nu știu și nici nu aș vrea să speculez foarte mult. Vă pot spune că poziția PNL a fost foarte clară. În mod evident nu există motive solide, altele decât motivele politice, acelea de a pune în continuare și mai multă presiune și de a intimida și mai mult sistem judiciar în ansamblul său și procurorii în mod special. Nu există nimic care să justifice cu adevărat revocarea procurorului general. Toate acuzațiile au fost în mare parte demontate de către cei care cunosc bine situația, analiști, comentatori și oameni din zona justiției. Sigur, o parte din ele au primis răspuns și de la persoana în cauză, procurorul general. Este un act strict politic care este o altă piesă din puzzle-ul general prin care pe de-o parte PSD-ul încearcă să descurajeze sistemul judiciar din a-și face treaba și pe de altă parte încearcă să construiască în paralel pentru viitorul apropiat un control asupra Parchetului General, asupra DNA, asupra acelor instituții din statul român care până acum nu au răspuns la comenzile politice în general și la comenzile PSD în special, pentru că pe ei asta îi deranjează”, a declarat Cristian Bușoi

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *