Skip to content
Politică

Bușoi, despre problema medicamentelor în UE: Situația este complicată!

Facebook

Europarlamentarul Cristian Bușoi a anunțat, pe pagina personală de Facebook, că problema medicamentelor a fost dezbătută în Comisia de Sănătate din Parlamentul European, subliniind, în acest sens, că este nevoie de un „cadru legislativ predictibil și clar pentru susținerea inovației, la elaborarea căruia să contribuie nu numai decidenții din sănătate, ci și asociațiile de pacienți care știu cel mai bine care sunt nevoile bolnavilor”.

În ceea ce privește sistemul de control al substanțelor psihotrope, Bușoi este de părere că punerea pe piață și comercializarea unor astfel de substanțe trebuie să fie „extrem de bine reglementată”.

„Accesul egal la medicamente pentru toți cetățenii din Uniunea Europeană a fost dezbătut, ieri, în Comisia de Sănătate din Parlamentul European, comisie din care fac și eu parte. Chiar dacă pare ca soluțiile pentru rezolvarea acestei chestiuni sunt simple, în realitate există nenumărate bariere bugetare și administrative mai ales în țările din centrul și estul UE. Situația e cu atât mai complicată, cu cât Directiva privind prețurile și includerea pe liste a medicamentelor noi este încă blocată în Consiliu. Avem nevoie de un cadru legislativ predictibil și clar pentru susținerea inovației, la elaborarea căruia sa contribuie nu numai decidenții din sănătate, ci și asociațiile de pacienți care știu cel mai bine care sunt nevoile bolnavilor.
La fel avem nevoie de o implicare clară a Comisiei Europene și a statelor membre pentru implementarea unui sistem de early warning și de control al substanțelor psihotrope. Subiectul a fost abordat tot în cadrul Comisiei de Sănătate. În calitate de raportor de aviz pentru modificarea unuia dintre regulamentele privind substanțele psihotrope, consider ca punerea pe piața și comercializarea acestor substanțe trebuie extrem de bine reglementată și uneori chiar împiedicată, deoarece afectează un număr mare de cetățeni europeni, în special din rândul tinerilor”, a scris Bușoi, pe Facebook.

ppe

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *