Skip to content
Politică

Busoi ia atitudine in privinta RADET: „Are nevoie de solutii urgente!”

Prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi, deputat în Parlamentul European, reactioneaza fata de criza de la regia de termoficare RADET.

Prezent în Sala Media a Teatrului Național la dezbaterile din cadrul evenimentului „Capitala deciziilor bune”, Cristian Busoi a discutat in cadrul unei conferinte „măsurile pe care administrația locală trebuie să le adopte urgent pentru a evita scenariul unei ierni fără apă caldă și căldură în întreg Bucureștiul.”

Declaratiile sale au fost transmise la postul Antena3. Candidatul propus de liberalilor pentru fotoliul de primar al Capitalei a exprimat faptul ca infrastructura RADET este invechita, aspecte ignorate de fostii edili ai Bucurestiului, precum si de primarul suspendat Sorin oprescu. Busoi atrage atentia asupra faptului ca RADET-ul are nevoie de solutii urgente cum ar fi investitiile masive si mai ales de solutii concrete si nu de amanari care duc bucurestenii tot mai aproape de perspectiva unei ierni fara confortul utilitatilor de baza, apa calda si caldura:

„Faptul ca RADET functioneza cu retele de distributie din anii 60 arata ca aceste lucruri sunt foarte serioase, ele au fost cunoscute si tolerate si de primarul suspendat al Capitalei, si de alti primari ai Capitalei, chiar si de unul care a dovedit aceste zile ca n-a inteles nimic din administratia locala din ultimii ani. Un lucrur este clar. RADET-ul are nevoie de solutii urgente. In primul rand cred ca are nevoie de investitii masive in urmatorii ani in retele ptentru ca in conditiile in care se pierd 22%-23% din ceea ce se transporta ca si cantitate de energie termica, e clar ca nu va avea eficienta. E clar ca in acest fel bucurestenii care platesc facturile subventioneaza o risipa. (…) De asemenea, cred ca e foarte important ca din solutiile care s-au vehiculat in ultima perioada, fuziunea RADET-Elcen, o alta solutia a fost cea a fuziunii intr-o entitate sub Ministerul Economiei si stingerea datoriei. (…) Toate aceste solutii sunt pe masa decidentilor politici.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *