Skip to content
Politică

Bușoi ia atitudine în problemele de sănătate

specialarad.ro

Prezent la evenimentul “Lung Cancer Europe”, la care au mai participat reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ai asociaţiilor de pacienţi, ai Comisiei Europene, europarlamentarul Cristian Buşoi a declarat găsirea celor mai bune soluţii de tratament împotriva cancerului este o preocupare constantă a Comisiei de Sănătate din Parlamentul European (…), dar şi a altor instituţii şi organizaţii europene”.

Astfel, alături de Therese Comodini Cachia, europarlamentar de Malta, Cristian Buşoi a precizat s-au dezbătut diferite soluţii pentru reducerea costurilor unor tratamente, adăugând  standardizarea testelor moleculare şi reglementarea noilor tehnologii reprezintă o nevoie constatată de către toţi participanţii la dezbatere.

Am dezbătut soluţii pentru reducerea costului tratamentelor, în paralel cu finanţarea cercetării pentru descoperirea unor terapii mai eficiente decât cele cunoscute astăzi, am subliniat necesitatea campaniilor de educare şi informare pentru prevenirea bolii şi a schimbului de date între specialiştii statelor UE. Cu toţii am căzut de acord este nevoie de o standardizare a testelor moleculare şi de reglementarea noilor tehnologii. Chiar dacă studiile academice se transformă, astăzi, rapid în rezultate ştiinţifice, reglementarea lor rămâne în urmă şi singurii care au de suferit sunt pacienţii. Tot pentru protejarea drepturilor pacienţilor este nevoie de o mai strânsă colaborare, la nivel european, între organizaţiile care le reprezintă interesele”, a declarat europarlamentarul PNL.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Internaţional pentru Studii Parlamentare, la Bruxelles.

ppe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *