Skip to content
Politică

Bușoi îi strică aniversarea lui Firea: E primar de Las Fierbinți. Nu s-a îndeplinit nimic!

rfi.ro

Raportul anual prezentat de Primarul General al Capitalei este contestat cu vehemență de președintele organizație PNL București, eurodeputatul Cristian Bușoi.

Nimic din ceea ce a promis Firea în campania electorală nu  a fost pus în practică, reclamă liderul liberalilor bucureșteni, într-un comunicat de presă remis redacției PSNews.ro.

”Singurul câştig după un an de mandat cu dna Firea este imaginea primarului de tip Las Fierbinţi – guralivă, incapabilă şi fără absolut nicio direcţie pentru Bucureşti.
După un an de mandat cu Gabriela Firea, Primăria Generală nu s-a mişcat un milimetru în faţă pentru rezolvarea problemelor care afectează Bucureştiul. Primul an de mandat al Gabrielei Firea este un an pierdut : aceleaşi pierderi uriaşe în reţeau de termoficare, acelaşi trafic haotic, aceeaşi infrastructură la pâmânt”, remarcă Bușoi

Lista adevăratelor obiective îndeplinite într-un an de Gabriela Firea este îngrijorătoare, liderul PNL București atrăgând atenția asupra situației financiare precare în care au ajuns unele societăți administrate Primăria București șți modul netransparent în care funcționează altele.

A băgat RADET în insolvenţă; a demis conducerea instituţiilor subordonate primăriei ca să pună în loc politruci din Voluntari; a înfiinţat 21 de societăţi comerciale care vor gestiona netransparent toate  serviciile primăriei; a decorat oraşul de Paşte şi a propus concursuri de răsplătire acelui mai frumos balcon; a găsit un logo total inutil pentru Capitală, care logo ulterior s-a dovedit copiat; a organizat concerte cu note de plată piperate de Ziua Europei si de Dragobete, enumeră Bușoi.

„Din promisiunile cu care s-a ales primar  dna Firea, nu s-a îndeplinit practic şi concret nimic:

Legat de RADET –  insolvenţa a fost o idee proastă pentru că a blocat investiţiile cu fonduri europene,  iar în bugetul Primăriei Generale grosul banilor merg către subvenţie, în timp ce pentru investiţia în reabilitarea reţelei s-au alocat firimituri.  În afară că primarul Firea a fluturat ideea că străinii răi vor să cumperere RADET – care străini şi de ce ar cumpăra nu a lămurit – tot ce a făcut Primarul General pentru RADET a fost să încurajeze pe tăcute un program de disponibilizări;

Legat de investiţia în RATB –  promisiunea gratuităţii transportului în comun s-a fâsâit rapid după ce s-a descoperit că este nesustenabilă şi inutilă. La fel ca şi în cazul RADET, bugetul alocat de Primăria Generală se concentrează pe subvenţie, iar la investiţii se dă mai nimic. Nu s-au achiziţionat cele 400 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze promise, şi pentru a fi clar în ce stadiu de realizare se află primarul:  nu s-a lansat nici măcar licitaţia pentru achiziţia mijloacelor de transport; primaria nu a făcut altceva, timp de un an, decât să lucreze la elaborarea caietului de sarcini”, se arată în comunicatul semnat de Cristian Bușoi.

Problema traficului haotic  a rămas nerezolvată încă acum un an, moment în care Gabriela Firea promitea realizarea unei benzi unice, care alături de suplimentarea parcului auto al RATB si sistemul de semaforizare inteligentă reprezentau pachetul de soluţii pentru a descongestiona traficul.

„Toate ideile au rămas la stadiul de promisiune. Legat de transparenţa transparenţa administraţiei –  Gabriela Firea a promis că din primele 100 de zile ca primar general va face publice cheltuielile şi va asigura transparenţa privind deciziile şi contractele primăriei. Ce s-a întâmplat în realitate este că primarul general a transformat într-o cutumă introducerea proiectelor pe ordinea de zi suplimentară fără prezentarea publică prealabilă pe siteul primăriei şi în plus, blochează accesul publicului la şedinţele de Consiliu”, acuză Cristian Bușoi.

1 comentariu la “Bușoi îi strică aniversarea lui Firea: E primar de Las Fierbinți. Nu s-a îndeplinit nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *