Skip to content
Politică

Bușoi îl compară pe Dragnea cu un traficant de droguri

psnews.ro

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi îl compară pe președintele PSD, Liviu Dragnea, cu un traficant de droguri.

Declarația a fost făcută în contextul tensiunilor dintre liberali și social-democrați privind premierul pe care Klaus Iohannis îl va desemna după alegerile parlamentare.

În opinia lui Bușoi, Dragnea este „un El Chapo (aluzie la porecla traficantului mexican Joaquín Guzmán – n.r.) care ameninţă în stil sud-american preşedintele unui stat european care refuză numirea unui premier condamnat”.

Eurodeputatul susține că este o atitudine „total deplasată și de neacceptat” a lui Liviu Dragnea să îl ameninţe pe Klaus Iohannis că „îi va ieşi pe nas”, după ce politicianul de la Cotroceni a exprimat „o poziţie normală legată de faptul că nu poate desemna premier niciun politician condamnat”.

Domnul Dragnea a ajuns un El Chapo care ameninţă în stil de America latină preşedintele unui stat din Europa în 2016 care refuză ideea numirii unui premier condamnat. Cu ce anume ameninţă Liviu Dragnea că-i „va ieşi pe nas” preşedintelui României? La ce să ne aşteptăm: la obiecte aruncate în preşedinte, orchestrări violente în mulţime, intimidări publice? Jocul politic are o limită, iar dincolo de limita aceasta este haosul, punctează Cristian Bușoi.

Șeful PNL București amintește că niciodată, în istoria postdecembristă a României, nu a existat vreun președinte care să desemneze un prim-ministru condamnat.

„Am avut trei preşedinţi din 1990 încoace şi niciunul nu a nominalizat un premier condamnat. Nu este o dorinţă a preşedintelui României să nu-l nominalizeze pe Liviu Dragnea, este o urmare firească a regulilor politice şi diplomatice internaţionale ca premierii să aibă o ţinută morală, nu fie condamnaţi penal.

Niciun lider politic – nici măcar în perioda tensionată a suspendării lui Traian Băsescu – nu a ameninţat aşa un alt lider politic. Nu s-a întâmplat până acum cu niciun preşedinte – nici cu domnul Iliescu şi nici chiar cu domnul Băsescu – să fie ameninţaţi în acest fel de către un lider de partid”, detaliază Bușoi.

În ultima parte a comunicatului, Cristian Bușoi critică modul de operare al PSD la nivelul Capitalei – inclusiv în ceea ce o privește pe Gabriela Firea, primarul general.

„PSD simte că a pus un picior în prag în urma alegerilor locale şi vrea să pună stăpânire completă după parlamentare. Se fac presiuni pe oameni, instituţii şi companii să treacă de partea PSD. În Bucureşti, PSD exercită o presiune tăcută pentru a intimida şi pentru a-şi consolida puterea.

În Bucureşti, Primăria Generală a devenit teritoriul marcat al unei găşti – gaşca PSD–Voluntari care nu mai ţine cont de regula dezbaterii din Consiliul General, care nu caută transparenţă şi dialog, ci vrea control absolut şi stăpânire.  Ameninţările PSD nu sunt închipuiri ale PNL, nu sunt retorică de campanie ale PNL.  Ciprian Ciucu (consilier general PNL – n.r.) a fost ameninţat de către primarul Gabriela Firea că va fi dat în judecată si a fost dat în judecată. Ciprian Ciucu a fost ameninţat de către primarul Firea pentru că informează public asupra abuzurilor şi lipsei de transparenţă din Primăria Generală.

Faptul că am ajuns în România şi în Bucureşti ca un lider de partid, ca un lider din administraţie, să ameninţe într-o manieră atât de agresivă este cel mai rău pas în spate pe care îl facem şi ca dezbatere politică, şi ca societate, iar PSD are genul acesta de atitudine de câte ori vrea să ia controlul jocului”, încheie Bușoi.

ppe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *