Skip to content
Politică

Bușoi îl pune la colț pe Teodorovici: Declarațiile lui reflectă o foame majoră de bani a guvernului!

antena3

Vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Cristian Bușoi, duminică, într-un comunicat de presă remis redacției de știri PSnews.ro, lansează un atac dur la adresa ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Concret: liberalul susține că ”declarațiile ministrului Teodorovici despre pachete de servicii de sănătate diferenţiate, în funcţie de cuantumul cotizaţiei pentru sănătate, reflectă o foame majoră de bani a guvernului”.

Redăm comunicatul integral al liberalului:

”Declarațiile ministrului Teodorovici despre pachete de servicii de sănătate diferenţiate, în funcţie de cuantumul cotizaţiei pentru sănătate, reflectă o foame majoră de bani a guvernului.

Ministrul de Finanțe a vorbit ca un contabil, nu ca un om care cunoaște sistemul de sănătate. Ceea ce spune este că guvernul PSD este gata să stoarcă niște bani, chiar și de la cei mai săraci, chiar și cu riscul ca un segment de romani să nu mai beneficieze de niciun ajutor medical.

 

Ideea este o eroare chiar și din punct de vedere economic, nu doar social. Lăsarea unor oameni în bătaia vântului, cu riscul de a se îmbolnăvi și de a nu fi tratați,  fără niciun fel de acces la servicii medicale va produce costuri economice importante, pe care, bineînțeles, guvernul PSD nu le calculează, când se gândește să economisească tâind dreptul unor români la sănătate.

 

Ceea ce propune ministrul Teodorovici nu există niciunde în Europa. Soluția PNL de reformă a sistemului de sănătate, cu principii de dreapta, ale economiei de piață, este cu totul alta: funcționarea descentralizată a sistemului public de asigurări, definirea pachetului de bază, care să acopere toate necesitățile de bază (fără diferențiere între toți asigurații), încurajarea asigurărilor private pentru ceea ce nu acoperă pachetul se bază (condiții de spitalizare preferențiale, un număr mai mare de investigații decât cele din pachetul de baza etc), acces la finanțarea din fondul jasigurărilor publice atât a spitalelor publice, cât și a celor private pentru a asigura, prin competiție, servicii de cea mai bună calitate pentru pacient.

 

Până acum, PSD mima public atenția pentru nevoile oamenilor în privința serviciior de sănătate. Ce zice ministrul Teodorovici arată că guvernul PSD, din incompetență, din prostie și din cauză că nu creează investiții, care să susțină cheltuielile crescute, a ajuns să nu mai aibă bani și se bucură la orice leu, chiar și de la românii mai săraci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *