Bușoi: În fața amenințărilor globale, cybercrime, terorism, dezinformare, UE și SUA trebuie să fie unite

Cristian Bușoi
CRISTIAN BUȘOI / FACEBOOK
Europarlamentarul Cristian Bușoi a anunțat că delegația pe care o conduce la Adunarea anuală a Forumului de Guvernanță a Internetului de la Kyoto a avut o întâlnire de lucru cu delegația SUA.
El a afirmat că parteneriatul UE-SUA și în domeniul internetului este extrem de importantă.
„Cooperarea și parteneriatul UE – SUA și în domeniul internetului este extrem de importantă. Delegația Parlamentului European, pe care o conduc la Adunarea anuală a Forumului de Guvernanță a Internetului de la Kyoto, a avut o întâlnire de lucru cu delegația SUA, condusă de ambasadorul general al SUA pentru Cyberspace și Digital Policy, Nathaniel C. Fick și reprezentanți ai Statelor Unite din toate instituțiile cu atribuții în domeniul digital și cybersecurity.
A fost o dezbatere foarte utilă, în care am subliniat nevoia de coordonare legislativă pentru securitate cibernetică, inteligență artificială, folosirea datelor și protejarea valorilor fundamentale de internet. Este utilă o coordonare mai strânsă la nivel parlamentar inclusiv în Consiliul pentru Comerț și Tehnologie UE-SUA (TTC).
În fața amenințărilor globale: cybercrime, terorism, dezinformarea intenționată, limitări ale accesului la internet de către statele autoritare, UE și SUA trebuie să rămână unite și să ia decizii coordonate”, a scris Bușoi pe Facebook

epp group

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL