Skip to content
Politică

Bușoi, lansare de carte: „Cum vindecăm sistemul de sănătate din România” FOTO

psnews.ro

Medicul și europarlamentarul PNL Cristian Bușoi și-a lansat joi, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din București (BCUB), cartea „Cum vindecăm sistemul de sănătate din România. Analiză, diagnostic și soluții concrete de reformă”.

Volumul face o analiză a sistemului de Sănătate din România începând cu anul 1990, punând în balanță sistemele occidentale și propune soluții concrete pentru îmbunătățitea sistemului medical actual, pe trei paliere: pacienți, medici, investiții, potrivit unui comunicat trimis vineri PSnews.ro.

„Această carte aduce în spaţiul public, pentru decidenţi, pentru oamenii politici, pentru oamenii din sistem o serie de informaţii importante despre cum merg lucrurile în alte sisteme de sănătate, ce nu merge în România şi, mai ales, ce soluţii pot fi aplicate sub forma unui pachet de reformă în sistemul de Sănătate din România”, a declarat Cristian Buşoi la eveniment.

Vicepreședintele PNL a subliniat că România investește, astăzi, cel mai puțin în sănătate, în raport cu numărul de locuitori: doar 753euro/capita, comparativ cu Austria: 3673 euro/ capita sau Germania: 3613 euro/capita. Nici la procentul din PIB alocat Sătătății, România nu stă mai bine: țara noastră alocă doar 4%, în timp ce Olanda alocă 9,9%, Franța 9% și Germania 8,6%.

„Pentru ca situația să se îmbunătățească, există câteva direcții de acțiune. Nu există o soluție magică. Astăzi, sistemul de sănătate românesc duce lipsă de o strategie şi de un pact pe care să le agreeze toată lumea şi pe care România să meargă înainte, indiferent de culoarea politică a Guvernului. Țările vest-europene ale căror sisteme de sănătate le luăm ca reper reușesc să aibă performanțe nu doar datorită bugetelor și investițiilor pe care le fac, ci și pentru că pentru că și-au asumat cu mult curaj un plan și o strategie pe care le-au respectat indiferent de schimbările politice din sistem”, a arătat eurodeputatul PNL.

La lansarea cărţii dr. Cristian Bușoi au participat: consilierul prezidenţial prof. dr. Diana Păun, Răzvan Vulcănescu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, prof.dr. Cristian Vlădescu, şeful  Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar, Corina Pop, secretar de stat, Vasile Cepoi, fost ministru al Sănătăţii, Vasile Ciurchea, fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, senatorul PNL, academicianul Leon Dănăilă, prof. dr. Radu Deac, peşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant, prof. dr. Virgil Păunescu, fost consilier prezidenţial.

Cartea „Cum vindecăm  sistemul de sănătate din România. Analiză, diagnostic și soluții concrete de reformă”. semnată de dr. Cristian Bușoi va fi lansată vineri, începând cu ora 13:30, și la Timișoara, la Muzeul Național al Banatului, iar zilele următoare vor avea loc prezentări la Iași și Suceava, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *