PSnews

Ediția de București

Bușoi mai trage o palmă pe obrazul administrației din București: Dacă prostia ar durea…!

observator.tv

Anularea licitației pentru achiziția a 400 dea autobuze noi care ar fi urmat să intre în flota RATB în următorii 4 ani pe motiv de viciu de procedură e taxată dur de președintele PNL București, Cristian Bușoi.

Dacă prostia ar durea, administrația Firea ar fi într-o mare suferință”, pune punctul pe „i” Bușoi, prin intermediul unui comunicat de presă primit de PSNews.ro.

După un an în care actuala administrație nu a făcut nimic evident în vederea modernizării parcului auto deținut de RATB, achiziția celor 400 de autobuze a ost rezentată drept o mare realizare de către primarul general Gabriela Firea, în cadrul conferinței „Jump to smart 1.0 — Soluții rapide și inovatoare pentru România orașelor inteligente”.

În câteva zile vom fi în măsură să urcăm pe SEAP licitația pentru achiziționatea a 400 de autobuze noi, Euro6, 100 de tramvaie și 100 de troleibuze. S-a lucrat aproape un an de zile la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini. Sunt absolut convinsă că odată cu momentul în care aceste autobuze, tramvaie și troleibuze vor ajunge la București vom putea să spunem că am contribuit odată în plus la a-i determina pe bucureșteni să renunțe la autovehiculul personal”, ținea să precizeze Firea în cadrul conferinței.

Acum însă, ratarea acestui obiectiv important este privită ca un eșec lamentabil al actualei administrații de către liderii Opoziției. „Habarnismul administraţiei Firea este depăşit doar de demagogie, iar declaraţiile sunt făcute doar ca să acopere golurile din acţiunea administrativă”, spune Cristian Bușoi, care se întreabă și cine o să își asume responsabilitatea pentru această eroare prostească şi pentru întârzierea celei mai importante achiziţii din mandatul actualei administraţii.

Eroarea este într-adevăr penibilă, după cum sesizează și președintele PNL București, angajații care au lucrat la dosarul de licitație greșind data limită de depunere a ofertelor.

Ca cetăţean, când auzi că aparatul administrativ ratează o licitaţie importantă (pentru care s-a chinuit 14 luni!!!, din cauză că nu defineşte corect termenul de depunere a ofertelor şi încurcă data de 16 cu cea de 14 august) nu poţi decât să te gândeşti că dacă prostia ar durea, administraţia Firea ar fi în dureri perpetue.

Explicaţia oamenilor dnei Gabriela Firea- precum că instrucţiunile de elaborare a anunţului nu sunt clar explicate în manualul de utilizare al SEAP- este penibilă. Modernizarea parcului RATB a fost una dintre promisiunile-cheie ale campaniei Gabrielei Firea şi este greu de explicat de ce i-a luat 14 luni primarului să lanseze o licitaţie de achiziţie. Iar acum, când în sfârşit s-a reuşit finalizarea caietului de sarcini, procedura este anulată pentru că s-au greşit datele de depunere”, remarcă Cristian Bușoi.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi