Skip to content
Politică

Bușoi o toacă mărunt pe Firea: 3 mari proiecte de infrastructură, finanțate în bătaie de joc

antena3.ro

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, o toacă mărunt pe Gabriela Firea, cel dintâi arătând cum primarul PSD al Capitalei finanțează în bătaie de joc trei mari proiecte de infrastructură.

Este vorba despre penetrațiile rutiere Ghencea, Ciurel-A1 (Lacul Morii) și Buzești-Berzei-Uranus (Piața Matache), pentru a căror finanțare administrația Firea alocă suma totală de 30.000 de lei (echivalentul a 6.500 de euro), în condițiile în care investițiile ce mai trebuie făcute în aceste proiecte se ridică la aproape 3 miliarde de lei, arată Bușoi într-un comunicat trimis marți PSnews.ro și intitulat „Bugetul Capitalei pe 2018 este o fantezie, cu alocări din pix, ca să ia ochii”.

Totodată, europarlamentarul liberal denunță nepăsarea edilului social-democrat cu privire la subvențiile destinate RATB și RADET.

Iată precizările integrale ale lui Cristian Bușoi:

„Dacă în 2017 bugetul Capitalei a fost fără direcție și Bucureștiul nu a avut nicio direcție, în 2018 bugetul Capitalei este fantezie, care promite totul, fără să rezolve nimic.

În primul rând, veniturile sunt umflate din pix, cifrele nu au justificare, sunt făcute doar să sune bine: o creștere de la 3,9 miliarde lei în 2017 la 5,7 miliarde venituri și 6,267 miliarde lei cheltuieli, în 2018, este complet nerealistă.

În 2017, Primăria a încasat subvenții de la bugetul de stat în valoare de 85 milioane lei; anul acesta dna Firea previzionează că va încasa de 8 ori mai mult, 662 de milioane. La fel și că va recupera din cheltuieli de judecată, 495 de milioane lei, adică de 100 de ori mai mult decât în 2017.

În același timp, Primăria scade subvențiile acordate în acest an și la RADET și la RATB.
Asta deși în 2017, la RADET a crescut prețul la producția, transportul și distribuția de gigacalorie, iar bugetul pe anul trecut al RATB a fost în proporție de peste 70% bazat pe subvenții și nu din încasări de bilete sau abonamente. Deci anul acesta, cu diminuarea subvenției la RADET, ori va crește prețul gigacoloriei, ori în cazul RATB va crește prețul biletelor.

Promisiuni și fantezii și când vine vorba despre alocările pe Sănătate și pentru administrația spitalelor în Capitală. Așa cum a promis PSD că va crește salariile sau ca va construi 8 spitale regionale și unul republican, tot așa crește și dna Firea bugetul pentru Sănătate în București, totul ca să ia ochii, că doar nu o doare gura să promită.

În 2018, Primăria Capitalei alocă 30.000 lei, adică 6500 euro, pentru 3 proiecte majore de infrastructură, dintr-un buget total de aproape 3 miliarde de lei, adică aproximativ 650 de mil euro.

1. Penetrația Prelungirea Ghencea

2. Penetrația Ciurel-A1

3. Penetrația Buzești – Berzei-Uranus

În detaliu, necesarul de investiții și alocările pentru proiectele urgente pentru infrastructura Capitalei, în 2018:

1. Penetrația Prelungirea Ghencea bugetul pe 2018 este 10 mii lei, în condițiile în care există un rest de executat – 506 milioane lei;

2. Penetrația Ciurel-A1: bugetul pe 2018 este 10 mii lei, în condițiile în care restul de executat este de 2 miliarde lei;

3. Penetrație Buzești – Berzei-Uranus: bugetul pe 2018 este 10 mii lei, adică 0,0295% din necesar, iar rest neexecutat 400 milioane;

4. Piața Constituției parcaj subteran: bugetul pe 2018 este de 3 milioane lei, adică 1,47% din necesar, în condițiile în care restul de executat este de 205 milioane;

În 2018, bugetul Capitalul este o fantezie, o promisiune fără cap și coadă, care pleacă de niciunde și nu duce Bucureștiul nicăieri, adică exact unde este acum: fără mijloace de transport în comun, fără infrastructură, asta deși traficul este cea mai gravă problemă a Capitalei; fără o strategie de investiții clară pentru refacerea rețelei de termoficare, în condițiile în care bucureștenii plătesc din buzunar 40% pierdere din rețeaua RADET, care poate să crape în orice moment și să producă o nenorocire.

Consilierii PNL vor vota împotriva proiectului de buget al Capitalei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *