Bușoi (PNL): Alianță solidă UE-SUA, pentru Energie, Mediu și dezvoltare

Europarlamnetarul Cristian Bușoi
Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, într-o postare pe pagina sa de Facebook, punctează colaborarea strânsă dintre Uniunea Europeană și Statele Unite „pentru depășirea crizei energetice și pentru asigurarea surselor alternative atât Ucrainei cât și statelor membre Uniunii”.

„Colaborarea dintre UE și SUA este foarte strânsă. În cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu domnul Joshua Volz, secretar adjunct (Deputy Assistant Secretary) responsabil pentru Europa, Asia și Orientul Mijlociu, l-am asigurat de determinarea mea ca președinte al comisiei ITRE din Parlamentul European pentru întărirea procesului de coordonare dintre noi”, mai spune europarlamentarul, care continuă: „UE și SUA au lucrat în toată această perioadă pentru depășirea crizei energetice și pentru asigurarea surselor alternative atât Ucrainei cât și statelor membre Uniunii”.
Joshua Volz a mulțumit UE pentru sprijinul acordat Ucrainei și în special României, arată Bușoi.

„Am convenit împreună că trebuie să colaborăm mai strâns și să ne coordonam în continuare efortul pentru sprijinul acordat Ucrainei, cât și în sprijinirea agendei globale privind combaterea schimbărilor climatice, pentru dezvoltarea noilor tehnologii din domeniul hidrogenului sau captarii CO2. Trebuie să creăm o piața comună pentru maturizarea acestor tehnologii”, arată președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

epp group

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: