Skip to content
Politică

Bușoi, privit cu interes în UE. Este omul cel mai potrivit pentru relansarea partidului

secundatv.ro

Cu doar două săptămâni înainte de desemnarea unei noi conduceri a PNL, Cristian Bușoi primește un vot de încredere din partea mai tinerilor colegi din cadrul mișcării de tineret a Popularilor Europeni.

Andrianos Giannou, președintele Tineretului PPE, crede că o victorie a lui Cristian Bușoi în competiția internă din PNL ar aduce un suflu nou în partid, în același timp reprezentând i o premieră în politica românească.

„Ar fi o premiera in România ca un europarlamentar cu experiența sa devină președintele unuia dintre primele doua partide ale țării. M-aș bucura să se întâmple în PNL prin candidatura lui Cristian Bușoi.

O experiență bogată în forurile de conducere europene poate aduce un nou suflu politic Partidului Narional Liberal, care, în aceste momente, are mare nevoie de așa ceva. Avem nevoie de o limpezire doctrinară și de o direcție strategică fermă pentru recâștigarea electoratului nostru tradițional”, consideră Giannou.

Atuurile lui Bușoi sunt lesne de remarcat, după cum argumentează liderul tinerilor Populari Europeni. „Știu cât de important este pentru un partid și, în final, pentru o țară, ca președintele său să fie foarte bine conectat la realitățile europene și la cele mai înalte foruri ale PPE. Cristian Bușoi are această anvergură, cunoștințele și experiența care să o susțină.

Cu o fire optimista si o mentalitate europeană, cu o loialitate neclintita fata de tara sa si fata de PNL, Cristian Busoi este omul cel mai potrivit in acest moment pentru relansarea partidului”, mai spune Giannou.

Pentru postul de președinte al PNL, delegații partidului vor trebui să aleagă între Cristian Bușoi, Ludovic Orban și Viorel Cataramă. Bușoi este singurul candidat a cărui platformă program vorbește despre restabilirea unui echilibru între forțele interne ale partidului și realizarea unei legături mai strânse între factorii de decizie de la nivel local și regional cu structura de conducere de a vârful formațiunii politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *