Skip to content
Politică

Buşoi, replică acidă pentru Firea privind evenimentele culturale din Bucureşti: „Să sune un prieten din Voluntari!”

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi îi dă o replică acidă primarului general Gabriela Firea, în ceea ce priveşte evenimentele culturale din Bucureşti, despre care edilul PSD s-a plâns că blochează circulaţia rutieră în Capitală.

Ideea Primarului General de a reduce numărul evenimentelor publice ca să se circule mai bine în oraș „este, probabil, o manifestare a temerii că, fiind aleasă doar de 14% dintre bucureșteni, este de preferat ca oamenii să se întâlnească mai rar în locuri publice, ca nu cumva să le vină idei critice față de administrația Capitalei”, susţine Buşoi, într-un comunicat trimis, marţi, PSnews.ro. Precizăm că procentajul de 14% a fost calculat raportând scorul de 42,97% al PSD-istei la prezenţa de 33,22% din Bucureşti la scrutinul de pe 5 iunie.

„Pentru că doamna Primar General este familiarizată mai mult cu realitățile administrative ale orașului Voluntari, nu știe probabil că Bucureștiul a renăscut tocmai din aceste activități, din evenimente sportive, culturale, concerte, care au incovenientul unor blocaje temporare ale traficului, dar care fac din București un oraș viu și frumos. Doamna Firea bate din picior vehement, nemulțumită că în weekend este blocată circulația pentru a face loc activităților sportive și, ca soluție de fluidizare a traficului, vrea interzicerea evenimentelor”, punctează eurodeputatul.

Tirul ironiilor lansate de Cristian Buşoi continuă cu referirea la unul dintre proiectele-SF ale fostului primar general Sorin Oprescu: autostrada suspendată pentru Bucureşti.

„Ca o demnă continuatoare a performanțelor administrative ale fostului primar Oprescu, doamna Firea, dacă vrea să rezolve problema traficului, trebuie nu să interzică manifestările sportive în București, ci să facă mult așteptata autostradă suspendată, o soluție certă de fluidizare a traficului. Primarul Firea are o problemă de logică administrativă: trafic mai fluid nu înseamnă mai puține evenimente, ci mai multă infrastructură. Dar, este mai greu să construiești decât să interzici sau să promiți, cum promitea în campanie doamna primar Firea că îi va consulta pe bucureșteni”, detaliază Buşoi.

Nu în ultimul rând, prim-vicepreşedintele PNL o acuză pe Gabriela Firea că „a implantat” în Primăria Bucureştilor „locotenenţi” din administraţia soţului acesteia, Florentin Pandele, care, pe 5 iunie, a câştigat un nou mandat de edil a oraşului ilfovean Voluntari.

„PNL va urmări cu atenție desfășurarea activității noului Primar General și îi recomandă cu căldură Gabrielei Firea ca, atunci când nu știe ce să facă în materie de administrație, să sune un prieten din Voluntari sau chiar, mai bine, să apeleze la sfatul locotenenților din administrația Pandele, pe care doamna Firea i-a implantat, de curând, la Primăria Generală”, încheie Cristian Buşoi.

ppe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *