Skip to content
Politică

Buşoi: Ridicarea unor semne de întrebare privind corectitudinea distribuţiei vaccinurilor nu ajută

Inquam Photos / George Călin
" "

Europarlamentarul Cristian Buşoi transmite că ridicarea de semne de întrebare privind corectitudinea distribuţiei vaccinurilor nu ajută, după ce cinci lideri de state UE au cerut distribuţia echitabilă a dozelor de vaccin împotriva covid-19, afirmând că actualul sistem ar crea „disparităţi uriaşe” între statele membre până în vară. Buşoi susţine că guvernele naţionale au principalul rol în procesul de vaccinare.

„În legătură cu scrisoarea Letoniei, Austriei, Sloveniei, Bulgariei şi Cehiei către Comisia Europeană se poate spune că: nu ajută ridicarea de semne de întrebare privind corectitudinea distribuţiei vaccinurilor, procedura fiind stabilită chiar de statele membre.” a scris europarlamentarul pe Facebook.

" "
" "

Cristian Buşoi susţine că UE este adesea trasă la răspundere pentru situaţiile în care guvernele nu găsesc soluţii „pe măsura unor proleme politice interne presante”, lucru care nu ajută la derularea eficientă a procesului de vaccinare, unde guvernele naţionale au principalul rol.

„Deseori Uniunea Europeană este luată ca ţintă pentru situaţii în care guvernele nu găsesc rapid soluţii pe măsura unor probleme politice interne presante. Este o reacţia cumva firească.

Nu ajută însă pentru a consolida încrederea în UE şi pentru a derula eficient procesul de vaccinare. Un lucru trebuie spus. Era inevitabil ca, într-o campanie de vaccinare desfăşurată la asemenea dimensiune şi cu un efort de organizare fără precedent, să apară disfuncţionalităţi inerente, însă în timp ce Uniunea Europeană este acuzată pentru problemele de derulare a campaniei de vaccinare, guvernele naţionale au rolul principal în planurile de vaccinare.” a explicat Buşoi.

Comisa pentru Sănătate şi Comisia ITRE din Parlamentul European au audiat liderii celor mai mari companii producătoare de vaccin, tocmai pentru a semnala clar că UE urmăreşte un control strict al campaniei de vaccinare, spune europarlamentarul. Mai mult, mecanismul de distribuţie a fost stabilit împreună cu statele membre, iar în procesul de distriuire a dozelor de vaccin s-a ţinut cont de datele epidemiologice, „fiind la latitudinea statelor membre cum le distribuie”, a mai scris Buşoi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *