PSnews

Ultima Oră

Bușoi, siderat de propunerea split TVA: Este o tâmpenie monumentală. Buimăceşte pe toată lumea!

observator.tv

Plata defalcată a TVA nu rezolvă nimic, ba chiar va crește gradul de instabilitate fiscală, afirmă președintele PNL București, Cristian Bușoi, care este de-a dreptul siderat de disperarea cu care guvernanții se agață de astfel de măsuri.

TVA-ul măsurat separat va duce la creşterea costurilor pentru firme: costuri cu modificarea sistemelor contabile, costuri bancare suplimentare cu noul cont și comisioanele bancare aferente, va afecta cash flow-ul firmelor, va dubla numărul de plăţi, fără a genera, însă, beneficii pentru stat”, susține Cristian Bușoi, prin intermediul unui comunicat de presă, remis PSNews.ro.

Aplicarea globală a acestei măsuri este o situație unică în Europa, iar efectele acesteia se vor revedea în daunele economiei private și mai ales întreprinzătorilor mici și mijlocii, firme românești care, în marea lor majoritate, au fost până acum corecte cu plata contribuțiilor fiscale, consideră liderul liberal.

De altfel, Bușoi consideră că stilul blietzkrieg în care guvernul PSD-ALDE își prezintă măsurile  de guvernare nu face decât să trădeze un stil haotic de a guverna.

PSD a dat deja cu vârf și îndesat măsura guvernării haotice și păguboase pentru țară, dar, de departe, cea mai stupidă decizie de până acum este aceea a contului separat de TVA.

Măsura contului de TVA este o tâmpenie monumentală. Buimăceşte pe toată lumea, nu rezolvă nimic şi fixează ideea de instabilitate fiscală”, explică președintele PNL București.

În plus, acesta amintește că inițiativa lansată de guvernul Tudose are nevoie și de o autorizare de la Consiliul European pentru derogarea de la Directiva privind plata TVA, datorită caracterului sau unic din interiorul blocului comunitar.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi