Skip to content
Politică

Bușoi urmează politica „pașilor mărunți” în drumul spre șefia PNL

secundatv.ro

Cristian Buşoi, noul președinte ales al Partidului Național Liberal București a descris lupta pentru putere din partid. Politicianul până în prezent nu  respins o posibilă candidatură pentru președinția PNL, potrivit unui interviu dat ziarului Adevărul. 

  • Șefia PNL București – o provocare? 

Eu am preluat şefia PNL Bucureşti când toată lumea din PNL vedea această organizaţie ca pe o mare problemă. Dar faţă de majoritatea filialelor care au scăzut la alegerile parlamentare, din Ardeal şi din Moldova, la Bucureşti am crescut cu 15.000 de voturi. La alegeri, nu am fost destul de convingători în parteneriatul cu Dacian Cioloş. Înţeleg că trebuie să recucerim un electorat pe care l-am avut la alegerile prezidenţiale, mai ales la primul tur, căci la al doilea tur toate forţele anti-PSD s-au grupat. Aceşti oameni trebuie recuceriţi printr-un mesaj foarte ferm anti-PSD, de profil de partid de dreapta, de susţinere a segmentului privat.”

  • Soluția pentru revenirea PNL…echipa

„În acest moment, lucrurile sunt clare: nu avem un lider providenţial, un lider care să aibă susţinerea unanimă sua larg majoritară a partidului. Soluţia este aceea de a forma o echipă, cu un lider care să aibă în jurul său 5-6 oameni de acelaşi calibru, care să acţioneze coerent şi convergent care să promoveze PNL. Apoi să fie o echipă mai largă, care să aibă şi oameni din PNL, şi din PDL, şi din Bucureşti, şi din Transilvania. Dacă reuşim să facem acest echilibru în jurul acestui lider, în parteneriat cu preşedintele României, vom reuşi un scor bun la alegerile europarlamentare şi la prezidenţiale în 2019.”

  • Există un favorit pentru șefia PNL?

Nu pot să vă dau un nume, nici nu aş fi făcut-o dacă aş fi luat decizia să nu candidez. Ludovic Orban este un coleg foarte apropiat de oameni, foarte bătăios. Cătălin Predoiu este un om de anvergură, de substanţă, cu idei potrivite, cu experienţă în domeniul Justiţiei. Sunt avantaje şi dezavantaje pentru ambii candidaţi.”

  • La vremuri noi se întrorc liderii vechi, precum Alina Gorghiu?

Ca fost preşedinte interimar, Alina Gorghiu poate să emită oricând pretenţia de a candida, dar în practică e foarte puţin probabil, pentru că a spus că nu-şi doreşte această funcţie.”

  • Personajele noi au o șansă la cțrma PNL? De exemplu, Bolojan

„Domnul Bolojan este un primar cu multe realizări. Evident că nu poate să gestioneze Primăria Oradea şi preşedinţia PNL, aşa cum până acum n-am simţit la domnia sa dorinţa de a-şi face un profil pe subiecte politice. Este un foarte bun primar şi administrator, dar nu a avut poziţii pe teme de Justiţie şi de economie. A respins mai degrabă ideea unei candidaturi, alţii promovează mai mult decât domnia sa. Dacă va dori să candideze, e o competiţie deschisă. Sper să rămânem într-un spirit de fair-play, chiar dacă am văzut că la adresa mea au apărut bârfe pe surse.”

  • Posibliă candidatură pentru șefia PNL?

„Eu voi lua o decizia foarte curând. Am aşteptat să văd dacă am susţinerea organizaţiei din care fac parte. Am discuţii cu mulţi dintre colegii mei din PNL pentru a vedea care e soluţia cea mai bună. Sunt două soluţii anunţate, mai sunt două-trei soluţii potenţiale. Dacă reuşim să gândim o formulă care să răspundă exigenţelor spuse mai devreme, va fi câştigătoare.”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *