Skip to content
Politică

Bușoi: Vizitele ministrului Pintea în spitale arată fix de ce este nevoie de spitale noi, pe care, din prostie, guvernul nu le-a făcut, deși avea banii UE

facebook.com

Vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi, condamnă declarația ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care a afirmat că a demarat controalele din spitale la cererea lui Liviu Dragnea.

Pintea a spus că șeful său de partid dorește “sistem de sănătate orientat spre pacient”, o afirmație
“de plâns”, spune Bușoi, amintind că Dragnea a fost internat doar în mediul privat.

Dacă Liviu Dragnea, internat la privat, voia sistem public de sănătate pentru pacient, construia spitalele regionale pe care le-a promis în programul de guvernare.

Bugetul Sănătății, cu care PSD se laudă că este “cel mai mare”, nu are bani suficienți nici pentru medicamente, nici pentru programele de sănătate, iar mărirea bugetului, ca toate „măririle” PSD, este mai mult pe hârtie. Bugetul Sănătății din România este cel mai mic din UE.

Am încetat să cred că acest guvern vrea să mai facă și altceva în afară de a rezolva problemele din Justiție ale liderului PSD”, spune Cristian Bușoi.

Liderul PNL îi sugerează ministrului Pintea, ca fost manager de spital, să-și îndrepte atenția spre medicii de familie și programele de sănătate.

“Fac o propunere ministrului Sănătății, în locul vizitelor electorale, pentru că fost manager fiind, ştia realitatea din spitale. Să își aplece atenția către lucruri concrete care pot fi îmbunătățite rapid. Medicii de familie, sufocați financiar și birocratic, trebuie sprijiniți să degreveze spitalele de cazurile ce pot fi tratate de medicina primară și trebuie încurajați să desfășoare activități de informare-prevenție, atât de necesare în cazul vaccinării, pentru evitarea epidemiilor, precum cele de rujeolă sau gripă.

Programele de sănătate trebuie mai bine finanțate, și trebuie în mod clar gândită o alta politică a medicamentului, pentru a stopa fenomenul lipsei tratamentelor esențiale din farmacii și din spitale”, spune Cristian Bușoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *