Skip to content
Buzău Știri locale

Buzău: 10 focare de coronavirus, unul la maternitatea din oraş

Inquam Photos/Octav Ganea

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a declarat focar de coronavirus la Maternitatea Buzău, unde trei cadre medicale au fost depistate cu coronavirus. Alte 9 focare de COVID-19 sunt active în acest moment în judeţul Buzău. În total, în judeţ se înregistrează 2.519 bolnavi de la debutul pandemiei, dintre care 1.891 s au vindecat, iar 91 au decedat.

Potrivit Prefecturii Buzău, în judeţul Buzău sunt active, vineri, 10 focare de coronavirus, ultimul dintre ele fiind la Maternitatea Buzău, secţie exterioară a Spitalului Judeţean Buzău. Aici sunt trei cadre medicale infectate, care lucrează în Secţia de obstetrică ginecologie.

În maternitatea Buzău a mai fost un focar de coronavirus şi în luna iulie, însă acesta a fost închis după apariţia la acel moment a trei cazuri pozitive. De asemenea, focar de coronavirus este în secţia ATI a Spitalului Judeţean
Buzău, cu 16 îmbolnăviri.

La Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ”Alexandru Marghiloman” sunt 44 persoane confirmate pozitiv, la azilul din Cernăteşti 16, la Căminul pentru persoane vârstnice Râmnicu Sărat: 55 persoane confirmate pozitiv, iar la Spitalul privat ”Sfântul Sava”- Secţia exterioară Pătârlagele: 20 persoane confirmate pozitiv.

Focar de COVID-19 este şi la Oficiul Judeţean de Zootehnie Buzău cu 4 persoane confirmate pozitiv dar şi la Societatea de distribuţie a energiei electrice Muntenia Nord- Departament Construcţii Energetice Buzău- 6 cazuri. La două societăţi comerciale din Buzău sunt încă 16 persoane cu coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *