Buzău: 5.500 de litri de sânge colectaţi în acest an de Centrul de Transfuzii

Sursa foto: Unsplash

Aproximativ 5.500 de litri de sânge au fost colectaţi de Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Buzău în anul 2023, grupa predominantă a donatorilor fiind A2 RH pozitiv, în timp ce rezervele de sânge din grupele B3 şi AB4 au fost cele mai scăzute.

Pentru a-şi spori rezervele de sânge, astfel încât să facă faţă cererilor din partea unităţilor spitaliceşti din judeţ şi din ţară, CTS a organizat colecte mobile şi campanii la care au răspuns instituţii publice, unităţi de învăţământ şi organizaţii non guvernamentale, pe lângă donatorii fideli.

„Anul acesta, cantitatea de sânge colectată a fost de 11.000 de unităţi, aproximativ 5.500 de litri de sânge, mai mult faţă de anul trecut. Am organizat multe colecte mobile pentru a avea stocuri de sânge. Am furnizat sânge în principal către spitalele cu care avem contracte de furnizare, şi anume spitalele din judeţul Buzău, respectiv Nehoiu, Râmnicu-Sărat, Buzău, dar ajutăm de două-trei ori pe săptămână şi spitalele din Bucureşti, pentru că avem şi acolo foarte mulţi pacienţi buzoieni şi încercăm să ajutăm şi centrele din jur”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul CTS Buzău, Adriana Crăciun.

Mai bine de o treime din cantitatea de sânge colectată pe parcursul anului a fost donată de persoane cu grupa A2 RH pozitiv, cele mai rare grupe fiind B3 şi AB4.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: