Buzău: Acord de colaborare politică între Partida Romilor şi PSD pentru susţinerea candidaţilor social-democraţi

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Filiala judeţeană a Partidei Romilor „Pro-Europa” a semnat un acord de parteneriat politic cu Partidul Social Democrat (PSD) pentru alegerile locale din data de 9 iunie.

Colaborarea vizează susţinerea candidaţilor PSD.

„Preşedintele Sucursalei Judeţene Buzău a Partidei Romilor, Iosif Călin, şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Buzău a PSD, Lucian Romaşcanu, au semnat un acord de colaborare politică pentru susţinerea candidaţilor PSD la alegerile din 9 iunie 2024. Suntem convinşi că documentul semnat va constitui un argument solid pentru implicarea autorităţilor locale şi judeţene, conduse de PSD, în rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunităţile rome din judeţ”, a transmis, pe pagina sa de Facebook, Partida Romilor „Pro-Europa”.

Potrivit sursei citate, în localităţile în care nu sunt înfiinţate sucursale ale Partidei Romilor, vor fi constituite grupuri de sprijin.

„Am avut discuţii punctuale, de asemenea, cu candidaţii PSD la funcţia de primar din comunităţile unde nu dispunem de sucursale locale, pentru a constitui grupuri de sprijin din cetăţeni de etnie romă”, informează sursa citată.

Filiala locală a Partidei Romilor numără 670 de membri, iar la nivelul judeţului sunt aproximativ 10.000 de cetăţeni de etnie romă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL