Skip to content
Buzău Știri locale

Buzău: Autorităţile au abrogat decizia privind derularea cursurilor în sistem online în multe dintre localităţile din judeţ

Facebook

UPDATE.

Potrivit inspectorului general al ISJ Buzău, Ionel Meiroşu, marţi toţi copiii vor merge fizic la şcoală, chiar dacă provin din localităţi unde rata de infectare cu coronavirus depăşeşte 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Precizările vin în contextul în care, luni seară, CJSU Buzău s-a întrunit şi a decis, la propunerea DSP Buzău, ca şcolile din localităţile cu rate de infectare de peste 7,5 să treacă în online de marţi. Într-o astfel de situaţie erau municipiul Buzău, dar şi 15 comune din judeţ.

La câteva zeci de minute, hotărârea a fost abrogată, şeful ISJ Buzău, Ionel Meiroşu anunţând că marţi toţi copiii vor merge la cursuri, fizic. Excepţie vor face doar cei din şcolile în care consiliile de administraţie au cerut Inspectoratului Şcolar trecerea orelor în online, iar ISJ a aprobat acest scenariu.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Buzău a aprobat, luni, la propunerea DSP Buzău, desfăşurarea cursurilor în sistem online în toate unităţile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal de la nivelul tuturor unităţilor administrativ teritoriale cu incidenţa cumulată mai mare de 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Buzău a fost făcută ca urmare a creşterii progresive şi permanente a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în multe dintre localităţile din judeţ. De asemenea, specialiştii au avut în vedere şi depăşirea capacităţii în sectorul spitalicesc.

Totodată, propunerea are la bază şi numărul mare de cazuri de infectare la nivelul unităţilor de învăţământ, respectiv 450 de cazuri în 14 zile, din care 360 de copii şi 90 de cazuri din rândul personalului.

Astfel, CJSU Buzău a decis ca, pentru următoarele 14 zile, cursurile din unităţile administrativ teritoriale unde rata de incidenţă este mai mare de 7,5 la mie să se desfăşoare în sistem online cu posibilitatea prelungirii acestui scenariu în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Municipiul Buzău înregistrează o rată de incidenţă de 10,91 cazuri la mia de locuitori, iar localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte 7,5 cazuri la mia de locuitori sunt Buzău, Blăjani, Brădeanu, Cernăteşti, Glodeanu-Siliştea, Măgura, Mărăcineni, Mihăileşti, Poşta-Câlnău, Ruşeţu, Săpoca, Stâlpu, Ulmeni, Unguriu, Verneşti şi Vintilă-Vodă. Potrivit News.ro, cea mai mare rată de incidenţă din judeţ se înregistrează la Ruşeţu unde sunt 16,23 cazuri la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *