Skip to content
Buzău Știri locale

Buzău: Cel mai mare liceu din judeţ trece la cursuri online/ Rata de infectare în şcoală este de 14 – 15 la mie

Inquam Photos/Octav Ganea

Cel mai mai mare liceu din judeţul Buzău, Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Haşdeu, trece la cursuri online, fiind a doua unitate de învăţământ din judeţul Buzău care solicită aprobare în acest sens, din cauza cazurilor de COVID.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Buzău, Ionel Meiroşu, Consiliul de Administraţie al Colegiului Haşdeu din Buzău a cerut, miercuri,  trecerea în online, după ce în 17 clase s-au confirmat cazuri de coronavirus, potrivit news.ro.

”De joi, Colegiul Haşdeu intră în online, pentru că au o incidenţă în şcoală de 14-15 la mie, un număr de personal didactic infectat şi 17 clase în online. Nu au ajuns la jumătate, însă se apropie de jumătate. Este mai mult o măsură de prudenţă şi au hotărât în Consiliul de Administraţie suspendarea pentru 2 săptămâni, în conformitate cu art. 3 alin. 2 din Ordinul Comun”, a declarat, miercuri după-amiază şeful ISJ Buzău, Ionel Meiroşu.

De miercuri, şi elevii Liceului tehnologic din Ruşeţu, unde e cea mai mare rată de infectare din Buzău, aproape 14 cazuri la mia de locuitori, au trecut cu toţii în online

În municipiul Buzău, rata de îmbolnăvire cu coronavirus a ajuns, joi, la 8.52 de cazuri la mia de locuitori, cu 1.106 infectări în ultimele 14 zile.

La nivelul judeţului, rata de infectare este de 4.87.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *