Skip to content
Buzău Știri locale

Buzău. Doi noi focare la centrele pentru copii din oraş

Inquam Photos/Octav Ganea

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a declarat două noi focare de coronavirus în judeţul Buzău, la două centre pentru copii aflate însubordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În judeţ au fost înregistrate, până joi, 467 de îmbolnăviri cu coronavirus. Din totalul bolnavilor cu COVID-19, 250 s-au vindecat iar 10 au decedat, aceştia având şi alte afecţiuni.

Un număr de 7 persoane, angajate la două unităţi din subordinea DGASPC Buzău, au fost confirmate cu coronavirus. Şase dintre acestea erau la serviciu, iar cea de-a şaptea persoană diagnosticată cu COVID-19 era în izolare la domiciliu, potrivit News.ro.

Focarele sunt la Complexul de Servicii Comunitare Beceni şi la Complexul de Servicii nr. 8 Buzău. ”În urma testării periodice a personalului, în cadrul a două unităţi rezidenţiale destinate copiilor, din cadrul D.G.A.S.P.C. Buzău, trei, respectiv patru persoane angajate au fost confirmat pozitiv COVID-19. Cele două unităţi rezidenţiale şi-au organizat activitatea astfel încât să se asigure asistenţă şi îngrijire de permanenţă.

Structurile menţin legătura cu Direcţia de Sănătate Publică Buzău, monitorizează îndeaproape starea de sănătate a beneficiarilor şi personalului, prin menţinerea aplicării tuturor măsurilor de prevenire şi protecţie a beneficiarilor şi a personalului, specifice pentru această perioadă”, a anunţat, joi, DGASPC Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *