Skip to content
Buzău Știri locale

Buzău: Focar de Covid la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IJP

Inquam Photos / Dan-George Porcuțan

Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău a fost inclus pe lista focarelor de infecţie cu noul coronavirus, după ce trei persoane au fost diagnosticate cu COVID-19.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), la nivelul judeţului Buzău sunt active, în prezent, şase focare de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, respectiv Centrul de Integrare cu Terapie Ocupaţională (CITO) din Râmnicu Sărat, unde au fost confirmate pozitiv 42 de persoane, Şcoala Gimnazială nr. 11 Buzău, 5 persoane confirmate pozitiv, Şcoala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” din municipiul Buzău cu 4 persoane diagnosticate cu COVID-19, Colegiul Naţional „B.P Haşdeu” şi Liceul cu Program Sportiv din municipiul Buzău câte trei persoane confirmate pozitiv, precum şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău – Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, unde au apărut trei cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Reprezentanţii DSP au recomandat internarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie şi respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului, scrie agerpres.ro.

În cazul focarului de la CITO, DSP a dispus evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialişti şi izolarea la nivelul centrului/spitalului în funcţie de complexitatea şi gravitatea cazurilor, asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului care să permită carantinarea contacţilor/izolarea pacienţilor. În cazul focarelor de la unităţile de învăţământ, DSP a dispus următoarele măsuri: identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate şi carantinarea acestora, testarea contacţilor apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală cu firmă specializată, unităţile de învăţământ îşi vor suspenda cursurile ‘faţă în faţă’ pe o perioadă determinată„, se arată într-o informare de presă transmisă de Prefectura Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *