Skip to content
Buzău Știri locale

Buzău: Încă un beneficiar al azilului din Costeşti a murit din cauza coronavirusului

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

Încă un bătrân din azilul de la Costeşti, judeţul Buzău, a murit. În acest azil, declarat focar de coronavirus, au fost iniţial 17 cazuri confirmate, majoritatea în rândul beneficiarilor.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, este vorba de un bărbat de 72 de ani, care fusese transferat la Terapie Intensivă în Spitalul Judeţean marţi seară, dar medicii nu l-au mai putut salva, miercuri fiind înregistrat decesul.

Este al doilea deces din acest focar de coronavirus, cel mai mare din judeţul Buzău. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în azilul de la Costeşti sunt bătrâni cu vârste între 70 şi peste 90 de ani, mulţi cu probleme grave de sănătate.

Potrivit unor surse medicale citate de News.ro, infectările în unitate ar fi pornit de la o angajată care s-a aflat în concediu de odihnă, însă acest aspect nu s-a stabilit cu exactitate până acum.

Miercuri, Direcţia de Sănătate Publică a decis transferul bătrânilor care sunt pozitivi şi al angajaţilor cu coronavirus care erau izolaţi în centru. Toţi bolnavii au fost transferaţi cu salvările la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

În azilul de la Costeşti, au fost iniţial 17 persoane confirmate cu coronavirus: 13 beneficiari şi 4 angajaţi. Din rândul beneficiarilor, doi au murit până acum.

Conducerea Primăriei Costeşti, în subordinea căreia se află azilul, a cerut, miercuri, testarea tuturor persoanelor care se mai află în azil pentru a se constata dacă printre acestea sunt persoane asimptomatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *