Skip to content
Buzău Știri locale

Buzău: Liceul din comuna cu cea mai mare incidenţă a cazurilor de COVID-19 trece la cursuri online

Inquam Photos/Octav Ganea

Liceul care funcţionează în comuna buzoiană cu cea mai mare incidenţă a cazurilor de COVID-19 a trecut integral la predarea online, fiind prima instituţie de învăţământ din judeţ care a cerut Inspectoratului Şcolar să aprobe trimiterea copiilor acasă timp de 2 săptămâni din cauza riscurilor mari de îmbolnăvire. La Buzău, sunt circa 200 de clase cu aproape 5000 de copii care fac cursuri online din cauza unor cazuri de COVID în rândul elevilor sau al profesorilor.

Am solicitat trecerea copiilor de la Liceul Tehnologic Ruşeţu în online, pentru că rata de incidentă a depăşit 13,97  şi chiar dacă nu avem cazuri confirmate de DSP decât foarte puţine, cu siguranţă mai sunt copii bolnavi dar ai căror părinţi au refuzat testarea. Există această atitudine şi din această cauză am solicitat Consiliului de Administraţie trecerea în online pentru 14 zile sperând că astfel, reducând deplasarea copiilor prin comuna, rata de incidenţă va scădea. Avem infrastructura necesară pentru ca toţi copiii să înveţe din online. Nu avem profesori confirmaţi, iar copii confirmaţi cu teste sunt doar 3„, a declarat Curcă-Dumitrache Ciprian Ovidiu, director al Liceului Tehnologic Ruşeţu.

Rata de incidenţă la nivelul comunei Ruşeţu a atins în data de 11 octombrie 13,97 cazuri la mia de locuitori, fiind localitatea cu cea mai mare incidenţă din judeţul Buzău, informează news.ro.

În cursul zilei de miercuri, conducerea Colegiului Naţional B. P. Hasdeu, cel mai mare liceu din municipiul Buzău, urmează să se întrunească pentru a decide trecerea în online a întregii unităţi de învăţământ. La nivelul municipiului Buzău, rata de incidenţă a ajuns la 8,27 cazuri la mia de locuitori, iar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 244 de noi cazuri de COVID-19

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *