Skip to content
Coronavirus

Buzău: Localitatea Râmnicelu iese din carantină, după două săptămâni

Inquam Photos / Octav Ganea

Localitatea Râmnicelu din judeţul Buzău, care are circa 3.000 de locuitori, iese din carantină în noaptea de vineri spre sâmbătă. Această localitate a fost închisă după ce mai multe persoane au fost depistate cu coronavirus, iar altele au refuzat testarea şi internarea în spital, deşi aveau simptome de COVID-19, informează news.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 0.00, va fi ridicată carantina instituită în urmă cu două săptămâni la Râmnicelu.

În focarul de la Râmnicelu, numărul de îmbolnăviri la acest moment se ridică la 34, fiind atât localnici, cât şi contacţi ai lor, dar care locuiesc în alte zone ale judeţului Buzău.

După ce în ultimele zile nu s-au mai înregistrat cazuri noi, autorităţile de sănătate publică sunt de părere că riscurile au trecut, aşa că măsura carantinei va fi ridicată, la expirarea celor 14 zile.

Satul buzoian Râmnicelu din comuna cu acelaşi nume a intrat în carantină în 9 mai. Carantina a fost instituită după ce 6 persoane, contacţi direcţi ai unui bărbat confirmat cu COVID-9, au refuzat testarea, dar şi să rămână izolate la domiciliu.

Judeţul Buzău numără 153 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi niciun deces în rândul acestor bolnavi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *