Buzău: Ministrul Agriculturii anunță că Banca de Resurse Genetice Vegetale nu va fi reorganizată

florin barbu
Sursa foto: Inquam / George Călin

Ministrul Agriculturii, Florin, a declarat vineri, cu ocazia vizitei la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) de la Buzău, că instituţia de cercetare nu va fi reorganizată şi va beneficia de sprijin atât pentru dezvoltare, cât şi pentru rezolvarea problemei legată de resursa umană.

Potrivit ministrului Agriculturii, BRGV va fi sprijinită pentru realizarea unui proiect prin intermediul căruia cercetătorii vor putea să păstreze un timp îndelungat resursele genetice legumicole. Banii pentru dezvoltarea proiectului ar urma să fie atraşi prin intermediul fondurilor europene.

„Anul acesta au fost asigurate sumele pe care domnul director le-a avut în buget. Pot să asigur că BRGV nu va intra în forma de reorganizare a Ministerului Agriculturii, va rămâne o instituţie independentă şi, aşa cum am discutat, vom încerca să găsim soluţii pentru a accesa fonduri europene. Există aici un proiect în valoare de 60 de milioane de euro, încercăm să-l accesăm la Bruxelles pentru a face această depozitare pentru a păstra soiurile româneşti. Şi anul viitor voi aloca fondurile necesare să funcţioneze”, a precizat ministrul Florin Barbu.

Având în vedere că aproape jumătate din organigrama de funcţii a fost blocată, iar banca de resurse genetice nu funcţionează la parametri aşteptaţi, ministrul Agriculturii a anunţat că va solicita deblocarea posturilor.

„Mai mult decât atât, o să am o discuţie şi cu domnul prim-ministru să încercăm printr-un memorandum o exceptare pentru a putea angaja oameni. Am înţeles că sunt în organigramă 30 de posturi, 19 ocupate, diferenţa de posturi au fost blocate, dar sunt sigur că domnul prim-ministru va înţelege partea de cercetare”, a mai declarat Florin Barbu, potrivit Agerpres.ro

Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice şi medicinale (BRGV) Buzău este o instituţie publică de cercetare, aflată sub coordonarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. BRGV Buzău are ca obiect principal de activitate explorarea, inventarierea, colectarea, cercetarea-dezvoltarea şi conservarea resurselor fitogenetice.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL