Skip to content
Buzău Știri locale

Buzău: Organizatorii unei nunţi cu peste 100 de invitaţi, amendaţi de poliţie

b1.ro

Organizatorii unei nunţi la care au participat peste 100 de persoane au fost amendaţi de Poliţie pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, a informat, vineri, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău.

În data de 13 august a.c., în cadrul unei ample acţiuni de verificare şi control organizate pe raza municipiului Buzău şi a comunelor limitrofe, (…) poliţiştii au constatat mai multe nereguli la un agent economic din comuna Verneşti, cu obiect de activitate organizarea de evenimente private. La momentul controlului, în interiorul incintei era în desfăşurare un eveniment (nuntă) la care participau aproximativ 110 persoane. Poliţiştii au adus la cunoştinţă organizatorului prevederile legale şi au pus în vedere acestuia să se conformeze de îndată normelor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. În scurt timp, deficienţele au fost remediate. Totodată, pentru abaterile constatate, atât organizatorului, cât şi operatorului economic le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.000 de lei„, se arată într-un comunicat de presă al IJP Buzău.

Potrivit sursei citate, în perioada 10-13 august, au fost desfăşurate zilnic acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă în scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În total au fost verificaţi peste 170 de agenţi economici şi au fost legitimate aproximativ 560 de persoane, fiind aplicate 166 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 91.000 de lei, transmite Agerpres.

La activităţi au participat aproximativ 500 de politişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *