Skip to content
Buzău Știri locale

Buzău: Percheziţii într-un dosar de înşelăciune, fals şi uz de fals în domeniul serviciilor de transport

Trei percheziţii au loc marţi dimineaţă în Buzău, într-un dosar de înşelăciune, fals şi uz de fals în domeniul serviciilor de transport.

 La această oră, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitătii Economice fac trei percheziţii domiciliare în Buzău într-un dosar cu mai multe părti vătămate, în care sunt derulate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals.
Faptele au fost comise în perioada septembrie 2019- ianuarie 2020 prin interpunerea pe site-ul burselor de transport în locul transportatorilor/ cumpărătorilor şi deturnarea sumelor de bani în contul unor societăţi fantomă.
Potrivit anchetatorilor, în acest dosar sunt vizate mai multe persoane, care foloseau metoda cunoscută ca ”metoda intermediarului”. Acestea găseau pe diverse site-uri persoane care căutau servicii de transport şi apoi căutau o firmă pe bursele de transport, dându-se drept clienţi. Odată ce obţineau de la firma reală de transport de pe bursa transportatorilor o factură pentru plata serviciilor solicitate, editau factura, schimbând contul în care ar fi urmat să fie viraţi banii pentru serviciul prestat cu contul unei societăţi fantomă.
Mai departe, serviciile de transport către clientul real erau prestate de firma fantomă, costul acestora ajungând însă în contul fictiv, nefiind fiscalizaţi.
Prejudiciul este estimat la acest moment la peste 60 000 lei, potrivit News.ro.

viewscnt

" "

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *