Buzău: Primarul comunei Gura Teghii, eliberat din arestul Poliţiei şi plasat în arest la domiciliu

justitie
Sursa foto: Unsplash

Primarul comunei Gura Teghii, Gheorghe Micleru, arestat preventiv în urmă cu o săptămână pentru delapidare, complicitate la furt calificat şi abuz în serviciu, va fi eliberat şi plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 23 de zile, potrivit unei decizii definitive a Tribunalului Buzău.

Magistraţii Tribunalului Buzău au decis, vineri, să admită contestaţia primarului la decizia judecătorilor de la Judecătoria Pătârlagele, să desfiinţeze încheierea şi să rejudece cauza.

”Desfiinţează, în parte încheierea nr. 1 din data de 26.01.2024, pronunţată de Judecătoria Pătârlagele în dosarul nr.191/277/2024 şi rejudecând: În temeiul art.227 alin.2 C.pr.pen respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele faţă de inculpatul Micleru Gheorghe. (…) dispune luarea faţă de inculpatul Micleru Gheorghe a măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 23 de zile de la 02.02.2024 la 24.02.2024”, se arată în decizia definitivă a instanţei.

De asemenea, primarul Gheorghe Micleru nu are voie să comunice cu ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar, un număr de 12 persoane şi nici cu cei care urmează să fie audiaţi pe viitor.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă tribunalul Buzău, edilul din Gura Teghii este acuzat că şi-a însuşit două leagăne din lemn aparţinând Primăriei pe care le-a folosit în cadrul pensiunii pe care o are pe raza comunei, a facilitat accesul tatălui său într-o grădiniţă din subordinea primăriei de unde acesta a sustras 5 uşi din termopan ce au fost folosite în cadrul aceleaşi pensiuni, a încredinţat unui număr de două persoane cunoscute autoturismul primăriei pe care acestea l-au folosit în interes personal pe o perioadă de 2 ani, a menţinut ca poliţist local o persoană deşi aceasta trebuia eliberată din funcţie, persoană pe care au folosit-o pentru rezolvarea unor probleme personale ale primarului cu încălcarea dispoziţiilor legale, prin încălcarea dispoziţiilor legale privind incompatibilităţile a desfăşurat acte de comerţ, respectiv a administrat în fapt o societate comercială, respectiv pensiunea pe care o deţine pe raza comunei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: