Skip to content
Alegeri locale 2020 Buzău Știri locale

Buzău: Şeful demisionar al PNL – Alegerile locale, obiectiv ratat pentru PNL. Îmi asum integral această neîmplinire

Facebook/Cristi Romanescu

Deputatul Cristi Romanescu, care şi-a dat demisia din fruntea filialei judeţene PNL Buzău, din cauza rezultatului slab obţinut de organizaţie la alegerile locale, afirmă că îşi asumă „integral această neîmplinire”, dar menţionează că a avut rezultate bune de-a lungul anilor. „Practic, am reconstruit organizaţia după ce fusese decimată de efectele ordonanţei traseismului politic 55/2014 data de PSD„.

”Alegerile locale din septembrie 2020 sunt un obiectiv ratat pentru PNL Buzău. Îmi asum integral această neîmplinire. În consecinţă, am hotărât să-mi dau demisia de onoare din funcţia de preşedinte al filialei. Am petrecut in această funcţie câţiva ani extraordinari. Am reuşit, printre altele, să obţinem un scor istoric pentru candidatul nostru la alegerile prezidenţiale, un scor bun la europarlamentare şi avem acum filiale si candidaţi proprii în toate localităţile. Practic, am reconstruit organizaţia dupa ce fusese decimată de efectele ordonanţei traseismului politic 55/2014 data de PSD ”, a scris Romanescu, pe Facebook.

În acelaşi mesaj, Cristi Romanescu a precizat că va continua să activeze în PNL şi să susţină filiala: ”Voi continua alături de Partidul Naţional Liberal. Voi susţine organizatia locală cu toata energia si experienţa mea politică” .

În judeţul Buzău, PNL a obţinut 10 primării. Candidatul PNL la Primăria municipiului Buzău, Adrian Zoican, a obţinut un rezultat dezastruos, de zece ori mai mic decât cel al primarului PSD, Constantin Toma.

Pe de altă parte, Cristi Romanescu, care a candidat la şefia CJ Buzău, a obţinut puţin peste procentul partidului.

Un număr de şapte lideri ai organizaţiillor PNL din ţară şi-au anunţat demisia în şedinţa de miercuri a Biroului Politic Naţional al partidului, în urma scorului slab pe care l-au avut la alegerile locale, au declarat surse ale formaţiunii pentru News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *