Skip to content
Buzău Știri locale

Buzău: Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, confirmat cu coronavirus

coronavirus INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, medicul Adrian Zoican, a anunţat pe Facebook a fost diagnosticat cu COVID-19 şi a făcut apel la toţi cei care au intrat în contact cu el să se testeze. De asemenea, soţia lui este medic în Spitalul Judeţean.

În postarea de pe Facebook, dr. Adrian Zoican a anunţat, luni noapte, că s-a testat după ce s-a simţit rău, iar testul a ieşit pozitiv.

Dragi prieteni, va aduc la cunoştinţă că în cursul zilei de astăzi mi-amrecoltat un virocult SARS-COV2 deoarece în seara zilei precedente am prezentat dureri musculare şi uşoară rinită, simptomatologie care nu s-a repetat şi astăzi. Cu toate acestea, testul s-a dovedit a fi pozitiv. De aceea, îi rog pe toţi cei care au intrat in contact cu mine în ultimele zile, în cazul în care devin simptomatici, să se adreseze la UPU-SMURD pentru a cere ajutor medical. Deşi am respectat măsurile de distanţare, regulile de igienă şi de protectie, există totuşi un risc minim de contaminare„, a transmis şeful UPU din Spitalul Judeţean Buzău.

În acest moment, în SJU Buzău este un focar de coronavirus în secţia de Terapie Intensivă, unde 10 cadre medicale sunt infectate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *