Skip to content
Buzău Știri locale

Buzău: Un bărbat a vrut să dea mită jandarmilor pentru că a părăsit domiciliul deși era în carantină. Acum este cercetat pentru dare de mită

Facebook/Jandarmerie

Un bărbat de 36 de ani din Buzău aflat în carantină a fost prins în flagrant de poliţiştii D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău în timp ce încerca să ofere mită unor jandarmi care il depistaseră în repetate rânduri părăsind domiciliul.

Flagrantul a fost organizat de poliţiştii D.G.A. sub coordonarea prim-procurorului  Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, iar acum bărbatul este cercetat şi pentru dare de mită, pe lângă infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Bărbatul de 36 de ani fusese depistat pozitiv cu SARS-CoV-2 pe raza unui stat european şi  era carantinat la domiciliu până pe data de 11 ianuarie. Acesta nu a respectat măsurile impuse de autorităţi şi a fost depistat în repetate rânduri în afara locuinţei de către jandarmi. Pentru că numai în data de 5 ianuarie bărbatul a fost prins de două ori în afara locuinţei, jandarmii au decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Pentru a-i determina să renunţe la această intenţie, tânărul de 36 de ani le-a propus celor doi lucrători din cadrul IJJ Buzău să le ofere o sumă de bani.

Potrivit Serviciului Judeţean Anticorupţie, cei doi lucrători ai IJJ Buzău au formulat un denunţ către D.G.A-S.J.A. Buzău şi astfel bărbatul a fost prins în flagrant, informează news.ro.

În data de 05.01.2022, poliţiştii D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, în timp ce oferea o sumă de bani unor lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău pentru a nu fi dispuse măsurile legale de sancţionare în urma constatării încălcării prevederilor deciziei de carantinare la domiciliu ca urmare a faptului că a fost depistat pozitiv infectat cu virusul SARSCOV-2 pe raza unui stat membru al Uniunii Europene„, se arată în comunicatul remis de D.G.A.-S.J.A. Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *